Aiseau-Presles

Aiseau-Presles

Aiseau-Presles

De fusiegemeente Aiseau-Presles ligt in de vallei van de Biesme en is typerend voor de streek tussen Samber en Maas. Elk van de vier deelgemeenten – Aiseau, Pont-de-Loup, Presles en Roselies – heeft haar eigen geschiedenis maar ze delen allemaal de landelijke, pittoreske omgeving, met hier en daar nog de sporen van een rijk industrieel en historisch verleden. Aiseau-Presles heeft vele gezichten. De talrijke milieu-initiatieven, hoogwaardige sportinfrastructuur en het bruisende culturele centrum zijn daar maar enkele van. De smeltkroes van bewoners met een uiteenlopende sociaal-economische achtergrond leidt tot een veelvoud aan verrassende ontmoetingen en uitwisselingen. Welk pand u ook op het oog hebt, aan deze veelzijdige gemeente houdt u ongetwijfeld een blij gevoel over!

Adres : Rue Président John Kennedy 150, 6250 Aiseau-Presles

Aiseau-Presles wist de overblijfselen van een rijk historisch en industrieel verleden te bewaren, maar het is toch vooral het landelijke, rurale karakter dat overheerst. De gemeente telt 11.000 inwoners en wordt doorkruist door de Biesme, een zijrivier van de Samber die ten noorden van de gemeente loopt. De natuur en het erfgoed weten te bekoren. U kunt op ontdekking in een Natura 2000-gebied, treft er velden zover het oog reikt, terrils, vennen, een jaagpad… maar ook uitzonderlijke monumenten en sites zoals de Priorij van Oignies (vaak de Abdij van Oignies genoemd), de kerk en de Romaanse toren van Pont-de-Loup of de militaire begraafplaats van Belle-Motte.

Uitstekende mobiliteit en alle faciliteiten

De slogan van de fusiegemeente die de vier dorpen Aiseau, Presles, Pont-de-Loup en Roselies verenigt, luidt niet voor niets ‘Dicht bij u, dicht bij alles’. Aiseau-Presles ligt tussen Châtelet (op 10 minuten), Farciennes (op 5 minuten), Fosses-la-Ville en Sambreville (op 10 minuten), langs de zogeheten route de la Basse Sambre (N90) en de autosnelwegen E42 en A54. De gemeente grenst aan de provincie Namen (op 35 minuten van de hoofdplaats) en op amper 20 minuten staat u in Charleroi.

Aiseau-Presles is niet alleen ideaal gelegen, de fusiegemeente heeft ook een station (lijn 130 tussen Charleroi en Namen), er zijn uitgebreide en heel diverse shoppingmogelijkheden (gaande van het winkelcentrum in Pont-de-Loup tot de boerderijwinkel in de buurt), apothekers, dokters, horecazaken en enkele uitstekende scholen. Met de wagen rijdt u in 10 minuten naar het Saint-Josephziekenhuis in Gilly.

Groen, sportief en cultureel

De fusiegemeente kent vele gezichten en beschikt over een gevarieerd vastgoedaanbod. De grote sociaal-economische diversiteit is verrijkend en leidt tot verrassende ontmoetingen. Daarnaast blijven ook de traditionele folkloristische en andere projecten van plaatselijke verenigingen de bewoners verenigen. Als groene gemeente huisvest Aiseau-Presles de enige Belgische overheidsinstallatie voor de productie van biogas. Met deze infrastructuur worden enkele gebouwen van de gemeente verwarmd en verlicht. Ondertussen zorgen de Sambrexpo-hal en het sportcentrum Hortent Moraux voor een ruim aanbod sportdisciplines en -events. Het Cultureel Centrum van Aiseau-Presles, een van de meest dynamische structuren binnen de regio, biedt dan weer een boeiend programma op cultuurvlak voor wie theater of film verkiest. Kinderen kunnen zich uitleven in het attractiepark Castorland waar ze midden in de natuur allerlei sporten en recreatieve activiteiten kunnen beoefenen. Tijdens de vakantieperiodes worden er ook verschillende stages georganiseerd.

Moet het nog gezegd? Aiseau-Presles voldoet aan al uw wensen en verwachtingen, ongeacht uw interesse, leeftijd of specifieke vastgoedvoorkeuren. U kunt hier volop van het leven genieten!

De sterke punten

Praktisch

 • Centraal gelegen ten opzichte van de grote verkeersassen (route de la Basse Sambre (N90), E42 en A54)
 • Treinstation (lijn 130 Charleroi-Namen)
 • Met de auto 10 minuten verwijderd van het Saint-Josephziekenhuis in Gilly
 • Moderne kleuter- en basisscholen (5 gemeentelijke, 2 vrije), gemakkelijk bereikbare secundaire scholen in Namen, Châtelet, Tamines of Sambreville.
 • Winkelcentrum in Pont-de-Loup
 • Op minder dan een kwartier van Brussels South Charleroi Airport
 • Bedrijvenpark Ecopole
 • OCR: openbare computerruimte

Leefomgeving

 • Grote verscheidenheid aan leefomgevingen. Erg landelijke omgevingen, afgewisseld met meer stedelijke gebieden; chiquere wijken afgewisseld met volksbuurten
 • Grote verscheidenheid aan woningen. Appartementen, bescheiden huizen, vrijstaande woningen met een tuin… u vindt ze hier allemaal tegen aantrekkelijke prijzen
 • Vallei van de Biesme
 • Groene long tussen Tamines en Châtelet

Vrije tijd