Kinderopvang

In Charleroi Métropole worden gezinnen en kinderen optimaal opgevangen. Verschillende structuren nemen de zorg van de allerkleinsten voor hun rekening tot die naar school gaan (vanaf 2,5 jaar).

Uw kind inschrijven vóór de geboorte

Uw kind inschrijven vóór de geboorte

Voor kinderen van 3 maanden tot 2,5 – 3 jaar bestaan er verschillende soorten opvang, privaat of gesubsidieerd, zoals kinderdagverblijven en onthaalmoeders (iemand die de kinderen bij haar thuis opvangt).

We raden aan om uw kind nog voor de geboorte in te schrijven (vanaf de 3de zwangerschapsmaand). Het Office de la Naissance et de l’Enfance, ONE, bezit en verstrekt al deze informatie.

Opvang voor zieke kinderen

In Charleroi Métropole zijn er talloze opvangdiensten voor zieke kinderen. Deze diensten worden aangeboden door de mutualiteiten of andere zorginstellingen.

Speelplein voor uw kinderen

Speelplein voor uw kinderen

In Charleroi Métropole zijn er meerdere speelpleinen. U vindt ze op de website van uw gemeente.

Een school vinden

Charleroi Métropole telt honderden kwalitatieve scholen op haar grondgebied. Die bieden innoverende pedagogische projecten en stellen het kind centraal in hun werking. U vindt ze in de rubriek Studeren.

Uw kind na school of tijdens de vakantie

 Uw kind na school of tijdens de vakantie

Scholen bieden vaak ook voor- of naschoolse opvang. Maar er bestaan ook andere naschoolse opvangdiensten of tijdens de vakantie, onder meer aangeboden door het ONE. En ook sportclubs, academies en vzw’s bieden verschillende creatieve of sportieve naschoolse activiteiten. U kunt ze ontdekken via de website van uw gemeente. Tal van jongereninstellingen bieden ook nog een hele reeks activiteiten voor jongeren.