Buitengewone activiteiten in Charleroi Métropole

Buitengewone activiteiten in Charleroi Métropole

Charleroi Métropole is een originele bestemming voor liefhebbers van buitengewone ervaringen! Verborgen musea, stadsfresco’s en atypische plekken: Charleroi Métropole zweeft tussen een industrieel verleden en een heden in beweging. Er valt dan ook veel te beleven. Een kort overzicht van de beste buitengewone activiteiten in Charleroi Métropole!

 

Een originele wandeling

Een streek te voet ontdekken, dat betekent de tijd nemen om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen, om de natuur op een andere manier te bewonderen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bewegwijzerde wandeling van 22 km maken, die dwars door de mijnstreek loopt en een indrukwekkend zicht biedt op Charleroi en zijn kathedralen van staal.

De “boucle noire” (zwarte lus) is in 2016 bewegwijzerd. Nu het weer mooier wordt, is het tijd om uw wandelschoenen aan te trekken en een nog miskende streek met nieuwe ogen te bekijken. De bewegwijzerde wandeling van 22 km maakt deel uit van de GR412, ook wel “sentier des terrils” (het terrilpad) genoemd, dat over bijna 300 km door Wallonië slingert.

Les terrils offrent une vue à 360 degrés impressionnante.
Op dit wandelparcours, dat zich onderscheidt van toeristische paden, ontdekt u de stad. Een poëtisch-punk-parcours dat stilstaat bij de contrasten van een stad in verandering

Slapen onder de blote hemel, een bijzondere ervaring

Slapen onder de blote hemel en de sterren bewonderen: de ideale manier om een weekend lang van de rust in de streek te genieten. Nabij de abdij van Aulne wachten de “nids en bulles” (slaapplaatsen in een koepel) op u voor een ongewone nacht, volledig ondergedompeld in de natuur.

Deze originele overnachting is een perfect romantisch idee om weer contact te maken met de natuur tijdens een uniek moment in goed gezelschap. Het is ook de ideale gelegenheid om zomer en winter een unieke ervaring te beleven, om de tijd even te vergeten, in een beschermde streek.

Buitengewoon Charleroi: ontdek de beste street art

Tijdens een geleid bezoek op zoek gaan naar street art, zegt dat u iets? De kunstenaarsscene van Charleroi wordt regelmatig vernieuwd, dankzij Carolo Street art! Reken ongeveer twee uur om door de straten van de stad te struinen, met een wegbeschrijving die beschikbaar is op een interactieve kaart. Als u van fotografie houdt, als u van kleurrijke stedelijke omgevingen houdt, zult u niet teleurgesteld zijn!

Dit parcours voor nieuwsgierigen en liefhebbers van urban art vertrekt aan het station van Charleroi-Zuid

Maak uw eigen parfum in Philippeville

Hebt u er altijd al van gedroomd het parfum van uw dromen te maken? Eentje dat perfect bij u past? Bij ÔÔ Parfums kunt u het atelier bezoeken, maakt u kennis met de parfumeurs en kunt u uw eigen parfum maken.

In de parfumbar vindt u alle geuren en kiest u degene die uw reukorgaan het meest prikkelen. Daarna gaat u naar het atelier “ÔÔ Paradis des sens”, waar u in enkele uren alles te weten komt over parfums maken. Dit originele avontuur is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Laat de kinderen maar dromen van een zintuiglijke reis!

Maak uw eigen parfum onder de deskundige leiding van onze parfumeurs

Een escape game onder vrienden of met het gezin

De escape game is plezierige activiteit die groot en klein samenbrengt. Ze zet de grijze cellen aan het werk en voegt een kleine dosis adrenaline toe. Deze originele activiteit onder vrienden of met het gezin is ideaal om de schitterende streek van Chimay te ontdekken!

Met “Les Trésors de l’Abbaye” duikt u in de geschiedenis van de trappistenbieren van deze honderdjarige abdij. Het principe is simpel: in een uur tijd moet u een raadsel oplossen. Dit escape game is bovendien geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Om dit originele avontuur helemaal af te maken, kunt u (als u tenminste de uitgang hebt gevonden!) Chimay Experience bezoeken, een tentoonstelling over de brouwerij-activiteit van de stad.

 

Charleroi Métropole heeft meer dan één troef, en de lijst van originele ervaringen is lang. Met dit overzicht hebt u ongetwijfeld zin gekregen om de streek te komen ontdekken: een dag, een weekend of langer!