Waar vindt u zeep van eigen bodem (die goed is voor het milieu )?

Waar vindt u zeep van eigen bodem (die goed is voor het milieu )?

In Chimay, Charleroi en Mariembourg hebben enkele lokale dames een heel assortiment duurzame cosmetische en verzorgingsproducten van eigen bodem ontwikkeld. Het aanbod is uiterst divers, met crèmes, zeep, shampoo, oliën, aftershave enz. De producten zijn geschikt voor vrouwen, mannen en kinderen én ze zijn allemaal huisgemaakt.

Deze ‘Métropolitaines’ (zoals de bewoonsters van de metropool genoemd worden) proberen een einde te maken aan twee fel bekritiseerde plagen binnen de cosmeticasector, enerzijds de vervuiling (afval, transport, het gebruik van pesticides enz.) en anderzijds de experimenten op dieren. Vanuit dat engagement bieden zij een alternatief dat onze volle aandacht verdient. Ze leveren ethisch verantwoorde kwaliteitsproducten.

Plaatselijke biozeep van La Petite Sorcière

De cosmetische en verzorgingsproducten van deze ‘kleine toverheks’ hebben al een vaste plaats veroverd in de beautycase van blogsters Ninon, Linda ou Véronique. En ze doen wat ze beloven. Ze verzorgen, reinigen en voeden de huid en het haar. De bestanddelen worden op elk product in detail vermeld en ze zijn nagenoeg allemaal van biologische oorsprong. De voorkeur gaat uit naar plantaardige olie, met uitzondering van palmolie (om ecologische redenen).

De producten van La Petite Sorcière zijn tevens veganistisch.

Werken met lokale grondstoffen vormt ook een doelstelling. De bernagie-, nigella- en goudsbloemolie komen bv. van een landbouwster uit de buurt van Hoei.

Larissa Thunus lanceerde haar eigen productlijn onder de merknaam “La Petite Sorcière de Castillon”. Ze vestigde zich in Baileux (in de fusiegemeente Chimay) en is vastberaden in alle transparantie zo ethisch en duurzaam mogelijke cosmetica te produceren. Larissa wil, geheel in lijn met haar kernwaarden, zeep maken waar ze zelf gelukkig van wordt en die voldoen aan haar normen en waarden.

Haar producten worden in meer dan d’une cinquantaine de boutiques verkocht in België, Frankrijk en zelfs in Afrika.

Fabrication de cosmétiques artisanale
Larissa Thunus maakt haar biologische zeep en cosmetische producten helemaal zelf.

De natuurlijke ‘zero waste’ cosmetica van K’Rolo Cosmetics

De zepen van K’Rolo Cosmetics bieden een oplossing voor tal van huidproblemen, waaronder ook eczeem. Ze worden vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen (olijfolie, sheaboter enz.) die waar mogelijk lokaal worden aangekocht, zoals honing, lijnzaad enz.

Bovendien wordt een veelvoorkomend probleem in onze badkamers aangepakt. Of hebt u geen ontelbare flacons en tubes in de badkamerkasten liggen? Voortaan hebt u aan een enkel zeepproduct genoeg om gezicht en lichaam (ja, ook de intieme delen) te reinigen. Alle producten worden in de mate van het mogelijke in bulk verkocht of verpakt in papier.

Jennyfer was voor haar dochter op zoek naar gezonde verzorgingsproducten zonder bewaarmiddelen en besloot dan maar zelf aan de slag te gaan.

Een huidprobleem bij haar dochter, toen nog een baby, deed Jennyfer Dewolf de stap zetten naar de productie van haar eigen cosmetische producten. De industrieel ontwerpster raakte in de ban van haar ‘nieuwe job’ en schoolde zich doorheen de jaren helemaal om. Het hele assortiment is handgemaakt, tot de etiketten toe. Haar familie en vrienden, zelf fervente fans van haar producten, zetten haar er uiteindelijk toe aan ze ook te verkopen.

Intussen treft u haar merk al in vijf alom bekende handelszaken aan. Amélie, van de blog Mycharleroi, twijfelde eerst nog, maar is inmiddels helemaal gewonnen voor de shampoo in vast vorm.

Savons produits avec des matières premières de qualité
Weg met afval in de badkamer! Een enkele zeep met een geur naar keuze, waarmee u uw gezicht en lichaam reinigt en voedt.

 

De ambachtelijke zeep met etherische oliën van Passions d’O

Denkt u dat een zeep in blokvorm niet schuimt of uw huid doet aanvoelen als schuurpapier? Dan zal Passions d’O u die mening snel doen bijstellen. Van uitdrogen is bij deze producten hoegenaamd geen sprake. Ze worden ambachtelijk vervaardigd en behouden zo al de verzachtende en weldadige eigenschappen van de 100% plantaardige grondstoffen. Het indrukwekkende assortiment bestaat onder meer uit zeep, shampoo, aftershave enz. Er is voor ieder wat wils.

Maria Di Marco startte haar zaak in 1995 op in … haar kelder. Inmiddels is die uitgegroeid tot haar atelier. Ze heeft een verbazingwekkend uitgebreide kennis en ervaring die ze graag met haar klanten deelt, in het bijzonder tijdens opendeurdagen, geleide bezoeken of op markten. Ze verkoopt haar producten in haar winkel in Mariembourg en online. De klanten stellen haar advies erg op prijs. Het assortiment werd trouwens recent nog uitbereid met huishoudelijke producten en middelen voor aromatherapie.

Het meest opvallende ‘extraatje’ is wel dat hier ook gepersonaliseerde zepen worden gemaakt. Dat levert uiterst originele ideeën op voor relatiegeschenken bv. of om een heugelijke gebeurtenis aan te kondigen.

Cosmétiques réalisés artisanalement
Bij vragen staat deze ambachtsvrouw u met raad en daad bij.