In deze ‘tweedehandszaken’ vindt u unieke, vintage stukken

In deze ‘tweedehandszaken’ vindt u unieke, vintage stukken

Tweedehandskleding en -meubelen worden ook in onze regio almaar hipper. Echte vintage koopjes doet u op deze adressen.

Sapriskids in Charleroi

De twee Carolo’s Cécile en Roxy namen het ‘Jolis Bandits’-concept over dat Julie enkele jaren geleden al lanceerde in Montigny-le-Tilleul. Ze verkopen tweedehandskleding voor ‘hippe boefjes’ van 0 tot 12 jaar en verhuren ook tal van spelletjes.

Het duo zamelde recent voldoende middelen in om een boetiek te openen in het centrum van Charleroi. Die moet eind november de deuren openen.

La bibise qui claque

Kunstenares Caroline Bizet geeft vintage meubelen een tweede leven. Ze bewerkt stoelen, zetels, tafels enz. en maakt er een smaakvol nieuw voorwerp van. Voor de verkoop van haar creaties werkt ze samen met de Kringloopwinkel van Val de Sambre.

Deze creatieve duizendpoot geeft oude meubelen een tweede leven.

Boulevard Vintage in Roselies

Marina, aka Sweetybreaktime, richtte Boulevard Vintage op, een e-shop met tweedehandskleding voor vrouwen en mannen. Deze geëngageerde jonge vrouw promoot ‘slow fashion’, een concept waarbij respect voor milieu, dieren en mensen in de productieketen een prioriteit is. Bij het begin van elk nieuw modeseizoen organiseert ze ook een fysieke verkoop in Roselies.

De e-shop biedt een uitgebreid aanbod tweedehandskleding aan.

Troc’inn in Charleroi

In deze boetiek vindt u luxueuze vintage kleding en accessoires tegen betaalbare prijzen. Deze tweedehandswinkel is al 15 jaar een gevestigde naam in Charleroi. Fashionista’s en liefhebbers van grote merken (Jean-Paul Gaultier, Prada, Louis Vuitton) die begaan zijn met het milieu, vinden hier hun gading zonder al te diep in de buidel te moeten tasten.

Perlipopette in Bourlers (Chimay)

Deze e-shop verkoopt tweedehandskleding ‘voor alle stijlen, maten en leeftijden’. Het project werd als vzw gelanceerd ter ondersteuning van mensen met een handicap of een zeldzame aandoening. Emilie en haar mama richtten de zaak op en worden inmiddels bijgestaan door Annie, de schoonzus van Emilie. Ze willen binnenkort ook een fysieke winkel openen in een loods in Bourlers.

vetements-seconde-main
U kunt de winkel in Bourlers binnenkort komen ontdekken.

D’modez-vous & Rezippons la terre in Châtelet

D’modez-vous

Met de opening van deze boetiek kwam de droom van Delphine uit. Ze kiest haar kleding en accessoires minutieus uit, koopt ze in bij particulieren of winkels en waardeert ze op in haar winkel. 

Net als in vele andere vintagezaken worden de kledingstukken als stijlvolle ‘showstopper’ getoond.

Rezippons la terre

Deze vzw hergebruikt zaken die gratis in de winkel worden gedeponeerd (kleding, accessoires, decoratie-objecten, boeken) om ze vervolgens opnieuw te verkopen.

De opbrengst gaat naar MATM (Mouvement d’Actions à travers Monde), een vzw voor internationale solidariteit die lokale duurzameontwikkelingsprojecten in Afrika en Latijns-Amerika steunt.

‘Rezippons la terre’ organiseert ook:

• naaiworkshops met CLIC (Club Intergénérationnel de Couture Recycling),
• stages voor studenten,
• sociale re-integratiestages samen met de OCMW’s van Châtelet en Aiseau-Presles,
• naaicursussen voor beginners,
• een versteldienst, Rezip’Express, voor kleine retouches.