Spa’s, massages en thermen … magische plekken om je te laten verzorgen (en verwennen)

Spa’s, massages en thermen … magische plekken om je te laten verzorgen (en verwennen)

Het is niet altijd gemakkelijk betoverende sauna’s, hamams of thermen te vinden. De bekendste plekken in België zijn vaak overvol en niet noodzakelijk dichtbij …

Ontdek onze selectie wellnesscenters om heerlijk te relaxen na een dag werken of tijdens periodes van grote stress, alleen, met z’n tweetjes of met vrienden. In Charleroi Métropole vind je serene en gezinsvriendelijke centra, in veel gevallen op wandelafstand van thuis.

 Daphné Instituut in Aiseau-Presles

Sereniteit, ontspanning en welzijn zijn de sleutelwoorden van deze plek, mooi gelegen in het hart van het bucolische Presloise! Het instituut verwelkomt u voor behandelingen, massages, scrubs en andere rituelen. Wil je de ontspanning nog wat verlengen? Twee privéruimtes zijn beschikbaar voor een tijdloos moment, ver weg van de dagelijkse zorgen …

En omdat er naartoe gaan ongetwijfeld zal betekenen dat je terug wilt komen, stelt een abonnementsformule je in staat van voordeligere tarieven te genieten.

Pure Spa Wellness in Mont-sur-Marchienne

Een plek die altijd in de smaak valt, luidens de erg positieve reviews: “Een heel mooie ontdekking die ik iedereen kan aanbevelen”, “Het paradijs”, “Ik raad het 100% aan, het was de beste massage van mijn leven”, “Het ruikt overal goed, de handdoeken zijn superzacht, de thee is heerlijk, de lichten zijn gedimd, de masseuse is zacht en sympathiek, de spa is geweldig. Het was magisch!”

De wellnessruimte voorziet in een hamam, sauna, jacuzzi, infraroodbank, sensoriële douches … Een deel van deze plek kan privé worden gehuurd. De klant wordt tot in de kleinste details verzorgd. Hij kan individueel, met zijn tweeën of met vrienden van de spa komen genieten. Het personeel is erg professioneel, heeft aandacht voor ieders behoeften en past de massages al naargelang de wensen aan.

massage du dos dans un centre de bien-être
Geniet van een massage na een lange dag werken in een intimistische sfeer.

Centre Aroma Beauté in Sambreville

Dit instituut richt haar volledige dienstenpakket op ontspanning. Geniet van prestigieuze sparituelen in een omgeving die bevorderlijk is voor welzijn en deconnectie, of raak ontspannen dankzij de deskundige handen die je alle vereiste zorgen geven.

De wellnessruimte is ideaal om een aangenaam moment door te brengen: douchecabines met waterstralen en chromotherapie, een jacuzzi met 5 zitplaatsen, een infraroodcabine, een overdekt zwembad en een terras.

Naast deze diensten denkt Aroma Beauté ook aan het welzijn van de kleinsten. Verschillende duoformules met papa of mama worden aangeboden, net als rituelen aangepast aan de behoeften van kinderen of tieners, en groepsworkshops gericht op schoonheid, ontspanning en relaxatie.

Ébène spa in Momignies

Rustgevende ruimtes, helder en met zorg ingericht… Een jacuzzi met 7 plaatsen, een traditionele sauna… Een extra ruimte voor een duomassage gecombineerd met chromotherapie … En tal van kleine extraatjes om jezelf te verwennen. Wat kun je nog meer wensen?

 

Boek deze plek nu meteen voor 3 uur, of langer als je dat wilt!

Hammam Aziza, in Charleroi

 

Geniet in Charleroi van een echte traditionele Marokkaanse hamam om maximaal te ontspannen. Na de hamam is het tijd voor een peeling en een massage met zwarte zeep en olijfolie. Eindig, zoals de Noord-Afrikaanse traditie het voorschrijft, met een thee en geniet van de betoverende muziek.

De weldaden van deze hamam zijn na een paar dagen nog altijd voelbaar.

Zodra je de drempel over bent, zit je in een andere wereld; de reis kan beginnen. Abderrahim Harchi, de manager, slaagt erin zijn klanten naar Marokko te vervoeren. De hele plek is ingericht om een authentieke sfeer te scheppen en alles is kraaknet. Het houtwerk komt rechtstreeks uit Marokko. De muren zijn geschilderd in warme kleuren. De bedwelmende geur van wierook vult de ruimte.

En de hamam is toegankelijk tegen een heel democratische prijs. Dat is helemaal top.

Plaisir de l'eau après un hammam
De douche na de hamam helpt de poriën te zuiveren.

Rêves d’Ô à Fontaine-l’Évêque

 

Bezoek dit wellnesscenter voor een tijdloze ervaring en om los te komen van de dagelijkse beslommeringen. Het privégedeelte biedt een jacuzzi, een hamam, een sauna en een overdekt zwembad. In de zomer is het terras ook open.

Deze cocon is prettig met zijn tweeën, maar ook met vrienden. De sfeer is zen en gastvrij. Het onthaal is onvergelijkbaar en de hygiëne is onberispelijk. De eigenaars hebben een luisterend oor voor hun klanten en zorgen voor talloze kleine attenties. U kunt zelfs de massageolie kiezen al naargelang uw wensen en ondertussen een fruitbrochette degusteren.

De vele producten die worden aangeboden (thee, peelings, oliën enz.) zijn afkomstig van lokale producenten en handelaars.

.

plateaux-de-fruits-proposés-aux-clients
Aan elke klant worden vruchten aangeboden terwijl ze genieten van de sauna of het zwembad

La Compagnie des Indes in Joncret

Treed binnen in deze sprookjesachtige spa met Indiase accenten. De inrichting is tot in de puntjes verzorgd en nodigt uit tot ontspanning. Naast de behandelingen en massages kunt u ook genieten van de privéspa met sauna, hamam, verwarmde buitenjacuzzi (38 graden) en een ontspanningsruimte met open haard. En om de setting helemaal top te maken is er een adembenemend uitzicht op de omgevende natuur.

La Compagnie des Indes is gelegen in de gemeente Gerpinnes, midden in het platteland. De managers, Raymonde en Paul-Henri Lallemand, hebben de ruimte ontworpen om relaxatie te garanderen op een heel intimistische manier. Het onthaal is uiterst verzorgd.

Ontspan in een Indische ambiance, zo gewenst met typisch Indische gerechten.

Homme profitant du jacuzzi
Het zwembad is een leuke plek om te ontspannen na een drukke dag.

 

Le Centre Thalasud in Loverval

Dit centrum heeft om twee belangrijke redenen indruk op ons gemaakt, met name de kwaliteit van de zorg en de vriendelijkheid van het personeel. Zodra u aankomt, krijgt u een badjas en slippers om u thuis te voelen.

Geniet van het zwembad, de hamam, de sauna en, als het weer het toelaat, het terras. De rustkamer met zijn hangmatten heeft al velen verleid met ‘dat vakantiegevoel’. En ook de voetmassage wordt aanbevolen door veel klanten.

Het ontwerp van het centrum (met een oppervlakte van 500 m²!) en het onderhoud zijn op een natuurlijke manier uitgedacht, met respect voor het milieu. De lucht wordt gerecycleerd, de vloeren worden gedesinfecteerd door ionisatie, de verlichting is op maat gemaakt en het zwembadwater is chloorvrij.

Huiles essentielles adaptées pour les massages
Massageolie is als het levensbloed van deze welzijnscenters.

Heeft u maar 2 uur de tijd en wilt u toch volop genieten van een wellnesscenter?

In deze 5 plaatsen in Charleroi Métropole kunt u zich naar wens laten verwennen met allerlei behandelingen, rituelen en massages. Zet de tijd even stil en raak uit de dagelijkse stress, alleen of in gezelschap.

Kies in plaats van een etentje in een restaurant eens voor dolce far niente en kletsen in de jacuzzi of sauna. Enkele uren ontstnappen aan de dagelijkse rompslomp …