De mooiste trouw(receptie)zalen van Charleroi Métropole

De mooiste trouw(receptie)zalen van Charleroi Métropole

Na de verloving en alle opwindende emoties die daarmee gepaard gaan, wordt het voor de aanstaande bruid en bruidegom plannen om van de bruiloft een uitzonderlijke dag te maken die ze nooit meer zullen vergeten. De ceremonie, de indeling van de tafels, de bloemen, de muziek, de bruidstaart … elk element is belangrijk en moet zorgvuldig overwogen worden voor de grote dag!

In Charleroi Métropole liggen diverse erfgoedgebouwen die een ideaal kader vormen voor een exquisiet huwelijksfeest en dito receptie. We geven alvast enkele ideeën: 

Domaine St Roch in Couvin 

Het Domaine St. Roch, centraal gelegen in Couvin – op een steenworp van de Franse grens – is liefst 40 hectare groot en doordrongen van historische flair. Het nodigt uit om los te laten en terug te keren naar de bron. Deze uitzonderlijke plek, verscholen tussen de bomen en bossen, beschikt over 47 kamers verdeeld over drie ecologische gîtes; kwestie van uw gasten te ontvangen in symbiose met de natuur en het milieu! Naast de verblijven beschikt het domein over meerdere zalen tot 200 personen waaronder de prachtige Salle des Carrosses (Koetshuiszaal) en het Petit Théâtre. De uitgestrektheid van het landgoed garandeert ook een ongeëvenaarde privacy, zodat u de hele nacht door kunt feesten! Het Domaine St. Roch wil een humane beleving zijn, een ode aan het samenzijn en samenleven, met veel aandacht voor ecologie en persoonlijke transformatie. De mensen die het project belichamen willen de wereld mee helpen veranderen en dat voel je.

De oude Abdij van Soleilmont in Fleurus

De Oude Abdij van Soleilmont is een oase van rust vlak bij Charleroi-stad. Ze is vlot bereikbaar met de auto, in de buurt van de E42 en de R3. Dit historische domein heeft een oppervlakte van 4 hectare en maakt integraal deel uit van de uitzonderlijke site van Soleilmont; een plek die u ooit gezien moet hebben. Het domein beschikt over een modulaire infrastructuur die zich vlot laat aanpassen aan uw behoeften (en die van uw gasten), met meerdere beschikbare zalen en animatie op maat – een grote circustent is maar een van de mogelijkheden. Het historische karakter en de mooie natuur zorgen voor een aanlokkelijk kader dat jong en oud charmeert.

 

De Ferme du Dixième in Momignies

De Ferme du Dixième in het dorpje Momignies – niet ver van Chimay – heeft twee zalen, de Grange en de Fenil, de ene al even charmant als de andere. De traiteur valt vrij te kiezen voor een uniek evenement dat uw gasten zich nog lang zullen herinneren. De boerderij is met zorg ingericht en gemeubileerd en beschikt over een typische gîte die tot 40 personen kan herbergen. Doe er uw voordeel mee! 

La Carrosserie in Thuin

La Carrosserie (het Koetshuis) is gelegen op de site van de Abdij van Aulne, op een boogscheut van het bos en de Samber, en is omgeven door tuinen. Niet alleen het idyllische kader draagt bij tot de charme … Om de intimiteit van elk evenement te garanderen, wordt er op het landgoed nooit meer dan een trouwfeest per dag gehouden. En de accommodatie stelt ook niet teleur. U kunt steeds in het hotel van de Auberge de l’Abbaye terecht, of het nu alleen is voor uw huwelijksnacht of om uw gasten onderdak te bieden. Het hotel beschikt over zes tweepersoonskamers en bevindt zich op enkele honderden meters van de zaal. De kers op de taart is een heerlijk ontbijt, standaard begrepen in de prijs van de kamer!

Geniet van het uitzicht op de Abdij vanuit de trouwzaal.

De Ferme de la Pitance in Gosselies

In de Ferme de la Pitance kunt u kiezen uit twee prachtige zalen: de Grange en de Closerie. De Grange (de Schuur) heeft een hartelijke sfeer, met een grote open haard, en biedt ruimte aan 350 personen voor een maaltijd aan tafel, met uitzicht op een grote, mooie tuin. De Closerie (de Hofstede) is kleiner en extra gezellig. Ze biedt plaats aan 130 personen in een decor dat oud en nieuw met elkaar vermengt. Catering op maat met gratis zaalhuur!

Het Centre de Délassement van Marcinelle

Het Centre de Délassement ligt in een betoverend bosrijk domein, een ideaal kader voor een trouwreceptie, bovendien op een boogscheut van het stadscentrum van Charleroi! De vele beschikbare zalen kunnen gecombineerd worden om aan alle wensen te voldoen voor een perfecte dag. De ronde vormen en vloeiende daken zorgen voor een enige sfeer. Het gebouw werd gebouwd in 1958 en is een architectonisch hoogstandje, perfect geïntegreerd in de natuurlijke omgeving. Een unieke plek voor een unieke dag …

Charleroi Métropole biedt tal van prachtige opties voor trouwzalen en huwelijksrecepties. Dit lijstje vermeldt er maar een paar. Vertel ons ook over uw ontdekkingen in onze mooie regio!