‘Feel Food’: feelgoodrestaurant in het centrum van Thuin

‘Feel Food’: feelgoodrestaurant in het centrum van Thuin

U vindt deze eigenzinnige locatie recht tegenover het majestueuze Belfort van Thuin. Er hangt een cosy sfeer, de streekproducten zijn lekker en gezond, de kaart is aanlokkelijk en de ontvangst is hartelijk. Kortom, een ideale plek voor een gezellig momentje. Welkom in ‘Feel Food’.

Wat schuilt er achter het concept?

Feel Food is het geesteskind van een gedreven koppel. Nadia heeft management gestudeerd en is een geboren ondernemer. Project na project volgde ze haar passies en na een opleiding in ‘living food’ bedacht ze het concept van ‘feel(good)food’. Cédric werkte in de non-profitsector voordat hij een bocht van 180° maakte om zijn vriendin in dit project te volgen. Een slimme zet, zo bleek, al moest het koppel wel leren samenwerken op dagelijkse basis.

Nadia en Cédric steken al hun energie en enthousiasme in hun concept

‘Living food’?

Feel Food berust op het principe van ‘living food’ of ‘levend voedsel’. De ingrediënten worden met respect behandeld en het koken is bedoeld als een extra passage in het verhaal dat de natuur al heeft geschreven. Daarbij gaat de voorkeur naar bereidingen bij lage temperaturen of gestoomde gerechten, biologische producten, combinaties van gekookte en rauwe ingrediënten en altijd … veel groenten!

Een verhaal met vele plotwendingen

Het idee is nog vrij recent, maar het heeft al op legio manieren vorm gekregen. Het gevolg van nieuwe opportuniteiten en plotse onzekerheden (corona en andere). De rode draad blijft echter gezonde en streekeigen voeding en een overvloedige, kleurrijke en smakelijke keuken.

Het avontuur begon in juni 2016 toen Nadia en Cédric mee in de trend van de foodtrucks stapten. Ze onderscheidden zich meteen van de concullega’s door als een van de weinigen een (maximaal) aanbod bio- en streekproducten aan te bieden. In hun klein atelier in de benedenstad van Thuin bereidden ze alles zelf. Feel Food groeide zowel in professionele kringen als onder particulieren stilaan uit tot een bekende naam en breidde zijn cliënteel verder uit. Het concept is onderhand beschikbaar voor bedrijfsevents, er is een traiteurdienst en als kers op de taart worden de bereidingen van Nadia en Cédric nu ook in bulk aangeboden in de Biocap-winkels.

De truck werd uitgebouwd met een mobiele stand om aan twee bestellingen tegelijkertijd te kunnen voldoen. In overeenstemming met de waarden van Nadia en Cédric doet Feel Food ook tal van beurzen aan rond evenwichtige wellness- en duurzame voeding.

 

Een kleurrijke, smakelijke keuken

Een unieke kans…

Vanuit de kleine werkplaats in de benedenstad ging het met Feel Food letterlijk en figuurlijk steil omhoog. De keukens werden ondergebracht in het kasteel Beauregard dat over de vallei uitkijkt. Toen die huurovereenkomst afliep, leidde een reeks bijzondere ontmoetingen en opportuniteiten naar een huis op de place du Chapitre dat te koop stond. Na een korte aarzeling en wat rekenwerk werd de truck uitgebreid met een heus restaurant! In september 2019 werd het atelier ingericht en enkele maanden later, in december, volgde het restaurant zelf.

Hier echter geen ‘klassieke’ kaart of tafelbediening, wel integendeel! In dit restaurant kiest u uit 5 vleessoorten, 3 of 4 zetmeelhoudende ingrediënten, 5 tot 6 groenten en 3 sauzen en u stelt uw bord zelf samen. Slim concept, zo’n ‘bulkrestaurant’! “Een heel groot voordeel”, zo verklapt Nadia, “is dat er bijna niets verspild wordt. We hebben ’s avonds nauwelijks een kom eten over waarvan niet gegeten is!” Cédric vult aan met een vrolijke anekdote: “We hebben een mevrouw als klant die ons bij elk bezoek 80 gram kip vraagt… en geen gram meer!”

Ook de foodtruck en de traiteurdienst blijven actief. En het koppel gaat ook bij klanten thuis koken.

Of liever, ging … want toen was er het coronavirus. Net zoals de rest van de sector werd ook Feel Food hard getroffen. Het koppel ging dan maar maaltijden aan huis leveren. De respons van het publiek kwam er onmiddellijk. Bij de heropening moest het initiële model herzien worden vanwege de gezondheidsmaatregelen. Het restaurant biedt zijn maaltijden nu voorlopig enkel à la carte aan. De impulsen van de stad Thuin waren ook meer dan welkom. “Op het plein voor het restaurant werden terrassen ter beschikking gesteld van de horeca. Die trokken tijdens de zomer massaal veel volk. Feel Food zal tussen de 2.500 en 3.000 maaltijden geserveerd hebben”, vertrouwt Cédric ons toe. Een godsgeschenk, al laat de crisis nog steeds sporen na…

 

Een aangenaam en modern kader met zicht op het Belfort van Thuin

Nadenken over de toekomst

Zetten we de truck die sinds corona stilstaat, definitief aan de kant? Volgen we een taalopleiding om de toeristen die toch een belangrijk deel van het cliënteel vormen, beter te onthalen? Werven we personeel aan om de werklast te verminderen? Leggen we contacten met nieuwe lokale producenten? Passen we de kaart aan? Aan projecten en ideeën alvast geen gebrek! Stap eens binnen bij Feel Food en kom de lekkere gerechten van Nadia en Cédric zelf ontdekken…

Contact

Feel Food
Place Albert 1er, 9
6530 Thuin
www.feelfood.be
info@feelfood.be
0488/01 66 03