Deze ijssalons in Charleroi Métropole moet u geprobeerd hebben

Deze ijssalons in Charleroi Métropole moet u geprobeerd hebben

Niets hoort meer bij de zomer dan een fris bolletje roomijs of sorbet. Ontdek hier de ‘crème de la crème’ onder de ijssalons in de Métropole en hun overheerlijke, ambachtelijke smaken.

Keuze uit 54 smaken in het ambachtelijke ijssalon Gelatissimo in Fleurus

Weet u ook nooit wat eerst kiezen? Dan bent u in dit degustatiesalon vast enkele uren zoet. U vindt er 54 (!) verschillende smaken roomijs en sorbet. De klassiekers uiteraard, maar ook originele combinaties, denk maar aan gezouten boterkaramel, meloen, bueno, vanille enz.

Voor een originele ‘birthday treat’ kunt u zich, net als wij, laten verbluffen door de magische eenhoorntaart. En wees maar zeker dat deze traktatie even lekker is als ze eruitziet!

Bierijs bij Devilers in Montigny-le-Tilleul

Verrassende nieuwe smaken bedenken is de grote passie van deze ambachtelijke ijsbereider in het centrum van de Métropole. De veeleer traditionele maar daarom niet minder lekkere opties (vanille, chocolade, banaan enz.) worden afgewisseld met ongewone combinaties, zoals framboos, petit-beurre en … bier!

In het seizoen is de meringuetaart een absolute topper.

U kunt er uitgebreid van genieten op het al even gesmaakte terras van de zaak!

vacherin
Dit ijssalon staat bekend om zijn heerlijke meringuetaart, de perfecte combinatie van ijs met schuimgebak en sappige aardbeitjes als topping.

IJs made in Couleur Chocolat te Thuin

De ambachtelijk chocolatier Hervé Filleul blinkt naast kraaklekkere chocoladecreaties ook uit in roomijsbereidingen. Hij ontwikkelde meer dan twintig, soms onverwachte smaken die hij bovendien afstemt op de seizoenen.

Deze vakman vindt het ook leuk nieuwe smaken te creëren op vraag van zijn klanten. Zo mag hij zich – weliswaar willens-nillens – bedenker van het ‘Bubblegum-ijs’ noemen.

Laat u in het hart van Thudinië verleiden tot enkele van zijn koude lekkernijen.

Boule au chocolat
Het basisingrediënt van het chocolade-ijs is uiteraard ambachtelijke chocola.

De ijsjes van Pascal en Valérie in Rèves

De oprichters van dit op en top ambachtelijke familiebedrijf willen hun klanten een nobel en natuurlijk product aanbieden. Pascal en Valérie gebruiken alleen maar kwaliteitsproducten.

Een stap over de drempel van hun winkel in het dorpje Rèves en u waant zich in dromenland. De ijssmaken veranderen elke week en u leert telkens nieuwe combinaties kennen.

coupe glacée
Laat ook de pannenkoeken met ijs niet liggen …

Gelateria Osvaldo, een klinkende naam in Marcinelle

Aurélie ontvangt haar gasten al 10 jaar in haar degustatiesalon in Pont-à-Celles met de klinkende naam Les Délices d’Achille. Ze kunnen er terecht voor ambachtelijke ijsjes, pannenkoeken en gebak. De ingrediënten voor al dat heerlijks komen uit de korte keten. De verse melk die ze gebruikt, wordt bv. geproduceerd door haar man die de familieboerderij uitbaat.

Proeven kan in alle rust op het terras of de grote tuin met speeltuigen, ideaal voor de allerkleinsten die er hun lichte ‘suikershock’ kunnen afreageren.

Les glaces d’Osvaldo, l’incontournable de Marcinelle

Osvaldo en zijn familie ontvangen u in een rustige residentiële buurt in hun gelateria. Iedereen vindt hier een ijsje naar zijn smaak, op een hoorntje voor onderweg of in een grote coupe op het gezellige terras! Wie iets te vieren heeft, kan hier ook terecht voor heerlijke ijstaarten. En de befaamde ‘crèmekar’ van Osvaldo is er ook nog. Het kenmerkende deuntje lokt nog altijd klein (en groot) naar de kant van de weg om reikhalzend uit te kijken naar het authentieke schepijs.

En waarom geen ijsje van bij de banketbakker?

Bij Bernard Istasse in Marchienne-au-Pont is het moeilijk kiezen uit alle zaligheden in de toonbank. De gerenommeerde banketbakker wist zich te onderscheiden tijdens de Wereldbeker Patisserie en heeft ook ijsbereidingen in de aanbieding. In zijn ‘miss froufrou’ worden chocolade- en pistache-ijs gecombineerd met gekonfijte krieken en kriekencoulis. Of probeer de ‘Ice Cool’-ijslolly’s en ‘Plougastel Ice Tart’ (verwijzend naar het bekende aardbeienras; met aardbeiensorbet in een ‘perfect blend’ met Madagascarvanille).

enfant qui mange une glace
Probeer zeker ook het schepijs, rechtstreeks vanuit de ijsmachine op uw hoorntje!

Streek- en seizoensijs van de boerderij

In Charleroi Métropole wordt ook heel wat artisanaal hoeve-ijs gemaakt.

U vindt dit lekkers onder meer in de Ferme du Moulin in Froidchapelle die al meer dan 10 jaar ijs bereidt, de familiezaak Ferme des Quartiers in Merbes-le-Château, de Ferme Du champ du Loup in Lobbes, de Ferme du Lumsonry in Tarcienne, de Ferme de Crèvecœur in Yves-Gomezée, de Ferme De La Plagne in Grandrieu of de Ferme de l’Eau d’Heure in Cour-sur-Heure.

Tijdens deze trip voor lekkerbekken ontdekt u niet alleen de beste ijsjes uit de streek, u neemt uw vrienden of familie ook mee langs enkele minder bekende plekjes van de Métropole.