Fijne bars en cafeetjes om te relaxen onder vrienden

Fijne bars en cafeetjes om te relaxen onder vrienden

De extra zonne-uren en vakantiedagen maken de terrassen van de cafés en brasseries nog wat aantrekkelijker dan gebruikelijk, zeker nu we ze zo lang hebben moeten missen. Een fruitige cocktail, een ambachtelijk biertje of een goed glas wijn … daar kan altijd tijd voor gemaakt worden. Gelukkig zijn er in Charleroi Métropole heel wat originele plekken om een avondje te ontspannen!

Proef bieren die je nog niet kent in l’Impérial

Pal in het historische centrum van Thuin, is l’Imperial de ideale plek om van een koud biertje te genieten op het terras. Het gastvrije etablissement is mooi gelegen op de Place du Chapitre aan de voet van het Belfort en het is ook de enige plek waar je La Résilience van de tap kunt drinken. Dit bier werd gecreëerd tijdens de lockdown. Het is het resultaat van een samenwerking tussen de Brasserie Le Fou du Roi van Thuillies en l’Imperial.

Uiteraard is de bar ook een plaats voor ontmoetingen en ontdekkingen met proeverijavonden, zythologiecursussen en concerten. Er is voor elk wat wils!

Blahblah Wine, de liefde voor goede dingen

De wijnbar Blahblah Wine aan de levendige Rue de Marcinelle in Charleroi onthaalt je in een intieme, ruimhartige setting waar cepages en smaken elkaar kruisen. Je kunt er – vaak onbekende – wijnen uit de hele wereld proeven, per glas of per fles.

Naast een indrukwekkende wijnkaart biedt Blahblah Wine een reeks tapas en plancha’s, met de beste producten uit de streek.

Als kers op de taart doet de zaak ook dienst als delicatessenwinkel. Je hoeft maar even langs de toonbank te passeren om een goede fles wijn, kaas of kwaliteitsham mee te nemen en gegarandeerd indruk te maken op je gasten.

Ontspan onder de Vanilla Sky van de rooftop lounge

Op het mooiste dak van Fleurus vind je de Vanilla Sky, een perfecte plek om te ontspannen op een zomeravond. Je kunt hier in een ontspannen loungesfeer uiteenlopende, royale tapas proeven, nog royaler nippend van je favoriete cocktail.

Gaming en bordspelen in de Spawn Bar

jeu-dans-un-bar
Games en cocktails, de winnende combo.

Een groepje vrienden richtte enkele jaren geleden de Spawn Bar op in Charleroi. Het is een droomplek voor gamers allerhande. Tussen de Fifa-toernooien en rondjes Sex on the Beach door is tijd nooit een issue.

De bar heeft ook een groot aanbod bord- en gezelschapspelen. Zin in een relaxt, gemoedelijk, leuk avondje? Zoek dan niet verder!

Tell Me Wine, voor de liefhebbers van Italië

Tell Me Wine in Montigny-le-Tilleul staat hoog genoteerd in het favorietenlijstje van italofielen. Dat is geen toeval want deze wijnbar, die tegelijk een wijn- en delicatessenwinkel is, zit boordevol Italiaanse specialiteiten. Er worden regelmatig oenologieavonden en themadegustaties georganiseerd. Dat zal zelfs de meest nieuwsgierigen onder jullie bevallen.

Het Atelier de la Manufacture Urbaine is een buitengewone plek

Een culturele smeltkroes  waar duurzame ontwikkeling wordt gepromoot.

Ooit gedacht dat je midden in een brouwerij, tegen een achtergrond van mout- en hopgeuren, een glaasje zou drinken? Dat is precies wat het Atelier de la Manufacture Urbaine voorstaat. Het Atelier is tegelijkertijd een trendy restaurant, een bierpub, een kruidenierszaak en een brouwerij en geeft je een plaatsje te midden van de productie, in een modern en hartelijk kader. Kom hier een streekbiertje proeven en ontdek het eeuwenoude vakmanschap. Je vindt hier trouwens ook de Gimmius Gin, de Gin van de Pays de Charleroi!

Fijne momenten met de vrienden in de Brasserie de l’Eden

In het cultuurcentrum Eden van Charleroi, opent de Brasserie de l’Eden van maandag tot vrijdag de deuren van 17 tot 22 uur. Naast een selectie ambachtelijke bieren en gevarieerde huiscocktails, biedt de Brasserie allerlei tapas en plancha’s aan, plus een dessertkaart to die for. Geniet op het terras of binnen van de ontspannen, ongedwongen sfeer van de Brasserie de l’Eden voor een hapje of drankje onder vrienden.

Een explosie van smaken in Les Millésimes

Deze wijnbar laat u onbekende wijnen proeven uit bekende wijngebieden

Deze wijnbar in Chimay, open van dinsdag tot zaterdag, heeft kwaliteitswijnen in petto van kleine producenten met milieuvriendelijke methodes. Uit de Elzas, Bordeaux, Bourgogne, Vallée du Rhône, Gascogne, Languedoc, Spanje en Italië … komen unieke producten van evenveel bekende wijnstreken en een smaakervaring vol karakter.

Voor de hopliefhebbers is er ook een ruime keuze aan Chimay-bieren. Of ga de avontuurlijke toer op met de spirits à la carte!

In de Tir’Bouchon geen gebrek aan delicatessen!

De Tir’Bouchon op de weg naar Philippeville in Nalinnes, verwelkomt je in een stijlvolle en ontspannen omgeving waar je in alle rust van een drankje kunt sippen. Op de kaart: fruitige en frisse cocktails, speciale rum, gin en whisky, aangevuld met smakelijke antipasti van Italiaanse makelij.

Deze zaak heeft ook een overdekt terras en een tuin, toegankelijk voor klanten op zonnige dagen. Tir’Bouchon valt gemakkelijk te bereiken en beschikt over een gratis parkeerterrein.

Geniet van de zomer in de Nautique Lodge

Onder andere de fruitige en frisse cocktails maken van deze bar-restaurant de ideale plek om je zomeravonden op te vrolijken.

Bij cocktailspecialist Nautique Lodge in Seneffe kun je verrassende smaken ontdekken zoals een caipirinha met frambozen en rode bessen, Italiaanse gin met citrusvruchten, en een creatie op basis van wodka, honing en gemberbier. Dat worden jolige zomeravonden! Een hongerklopje valt bovendien op te vangen met heerlijke hamburgers en tapas.

De zaak is ideaal gelegen aan de waterkant en biedt ook gastronomische overnachtingen aan op de Rand’Eau, een klein binnenschip dat tegenover de bar ligt aangemeerd. Voor € 250 voor twee personen geniet u, naast een onvergetelijke nacht, van een fles cava en een driegangenmenu (fles wijn en frisdranken inbegrepen) en, bij het ontwaken, van een continentaal ontbijt.

Herontdek de producten van het terroir bij Chez Toine

In de Espace Arthur Masson in Treignes, ontvangt cafetaria Chez Toine je in een vriendelijke sfeer en met veel specialiteiten uit de streek, zoals een Petit Wallon, een Molignette of een appeldistillaat. De cafetaria biedt ook een selectie streekproducten aan om daar of thuis te nuttigen zoals escabeche, confituur, mosterd en diverse aperitieven. Je wordt er verwend met een ruime keuze.

Toine’s bier is de specialiteit van het etablissement. Je kunt het daar proeven in de aardewerken bierpul, of een paar flessen meenemen om je vrienden mee te verbazen. Het enige wat je moet doen is kiezen tussen de blonde en de bruine!

Of je nu in Charleroi, Fleurus, Montigny-le-Tilleul, Chimay, Nalinnes, Seneffe, Treignes, Thuin of elders in de Métropole bent, er is altijd wel een plek om samen met je familie en vrienden op bijzondere wijze te aperitieven. Hoog tijd om daarvan te genieten!