Waarom gaan golfen in de Métropole?

Waarom gaan golfen in de Métropole?

Golf is een technische sport die u met het hele gezin kunt beoefenen. Ze is goed voor de concentratie en het humeur en ondertussen geniet u van prachtige landschappen om u heen.

Terreinen tussen de velden

De Ragnies Golf Club in Thuin biedt u een 360° panoramisch uitzicht over de omliggende weiden en akkers. Het golfterrein is meer dan 50 hectare groot, de baan is 5.270 meter lang en telt 18 holes.

De eigenaar koos bij de oprichting in 2012 bewust voor een milieuvriendelijke aanpak. Hij gebruikt geen fytosanitaire producten om de ‘greens’ te onderhouden en past verschillende ecologische praktijken toe.

De club valt erg in de smaak bij golfers uit de buurt maar ook van ver daarbuiten. Er heerst een ontspannen en ongedwongen sfeer.

zone-de-sable
Elk golfterrein wordt op een heel eigen manier aangelegd.

Spelen langs de meren

Het Pro1 Golf-complex in Froidchapelle heeft banen van 9 holes en versies van 3 holes voor spelers die het eens willen proberen. Zowel beginners als professionals kunnen hier terecht. Dit terrein op de hoogten van de Meren van de Eau d’Heure trakteert hen op een adembenemend uitzicht over het immense watervlak.

Wie liever iets anders wil, kan zich hier ook bekwamen in nieuwe sporten die vanuit dezelfde basisprincipes vertrekken als golf. Zo is er de footgolf, een combinatie van voetbal en golf, of de discgolf, waarbij u het balletje verruilt voor … een frisbee.

Kinderen en volwassenen kunnen hier ook het hele jaar door allerhande stages volgen.

Een balletje slaan in een betoverende omgeving

In Frasnes-lez-Gosselies ontvangt de Pierpont Golf Club zijn gasten in een magisch kader. Na een tocht door een uitgestrekt landelijk gebied, komt u aan op een landgoed omgeven door bomen rondom een smaakvol gerenoveerde, authentieke vierkantshoeve.

In verschillende delen van de hoeve bevinden zich de receptie, het hotel en het restaurant van de golfclub.

Golfers treffen hier uitzonderlijke banen van 9 en 18 holes. Door de afwisselende inrichting kunnen spelers uitgebreid hun putts en swings oefenen.

balle-golfs
Golfers oefenen hun slag op de puttinggreens.

Of toch liever de miniversie?

Tegenover de ruïnes van de abdij van Aulne ligt het gelijknamige minigolfterrein. Hier kunt u op ‘iets’ kleinere schaal aan uw hole-in-one werken. Perfect voor een ontspannen gezinsuitje.

Achteraf wacht u op het terras een uitgebreid assortiment streekbieren.

enfant-jouant-au-golf
Golf is een van de weinige sporten die u met alle gezinsleden kunt beoefenen, ongeacht hun handicap.