60 minuten en de tijd tikt … Slaagt u erin uit deze escaperooms te ontsnappen?

60 minuten en de tijd tikt … Slaagt u erin uit deze escaperooms te ontsnappen?

Betreed het fantastische universum van de escaperoom en los de raadsels op.

Escapegames vormen een origineel uitje onder familie of vrienden. De deelnemers leren elkaar op een andere manier kennen en werken intensief samen in gekunstelde moeilijke situaties.

We selecteerden alvast enkele toplocaties in Charleroi Métropole. Duik een uur lang onder in een andere wereld. En onthoud, de tijd tikt …

CharleroomS in Charleroi: steel uw erfenis terug uit het Kabinet van meester Hembise

We schrijven 1967 en u bevindt zich in het kabinet van een malafide advocaat in Charleroi. Ergens in dit kantoor liggen de documenten die van uw achter-oudtante gestolen werden. U moet ze vinden, want zonder die documenten kunt u geen aanspraak maken op uw rechtmatige erfenis.

Ludoscape in Charleroi: graaf een tunnel onder de Samber 

Overall, helm en hoofdlamp … check! U bent helemaal klaar om de mijn in te gaan en een tunnel onder de Samber te graven. Tenminste, tot het licht uitgaat, u de boel voelt instorten en de veiligheidsdeuren achter u sluiten.

Er rest u maar weinig tijd en (vooral) zuurstof om de deuren weer open te krijgen en uit deze beklemmende ruimte te ontsnappen

joueur-dans-une-escape-room
Escaperooms voeren u mee naar ruimtes in een verrassende setting.

Lock’n Spin in Froidchapelle: gevangen in een huis dat weldra onder water zal verdwijnen

Uw grootvader woont in een huis in de vallei van Froidchapelle. In de buurt worden de stuwdammen van de Eau d’Heure bijna in gebruik genomen en als dat gebeurt, verdwijnt het huis van uw grootvader onder water. Maar help, u zit vast daarbinnen !

Lukt het u te ontsnappen voordat het water van het meer de familiewoning verzwelgt ?

CharleroomS in Charleroi: red de magische boom

Het is donker en u bevindt zich midden in een immens woud. In deze fantasiewereld beschikt u enkel over uw vijf zintuigen om het voortbestaan van de magische boom Kalikazan te verzekeren en zo de wereld te redden.

element-de-jeu-pour-resoudre-l-enigme
Om de oplossing te vinden, moet u eerst tal van raadsels oplossen.

Chimay Escape room :ligt de schat van de trappistenmonniken verborgen in de kerkers?

Bij recente verbouwingswerken aan het stadhuis werden ruimtes ontdekt die in een ver verleden bewoond werden door monniken op doortocht. Zou het kunnen dat de beroemde schat van de abdij hier verborgen ligt?

Ga in deze oude kerkers op zoek naar dat ene spoor dat u naar het geheim van de trappistenmonniken leidt.

Lock’n Spin in Froidchapelle: klaar om de volgende geheim agent te worden?

U en alleen u bent door de regering geselecteerd als geheim agent. Maar niet zomaar. Voor u aan uw officiële missies begint, wordt u nog een laatste keer uitgebreid getest. Beschikt u als extreme sporter wel over de gewenste skills? U krijgt een uur om het er levend vanaf te brengen.

Nog andere speluniversums buiten

Ook in de open lucht zijn er heel wat mogelijkheden. Naast geocaching met uw telefoon (waarbij u een schat of ‘cache’ zoekt op basis van gps-gegevens) zijn er nog tal van andere manieren om de streek spelenderwijs te ontdekken.