Hier beleven uw kinderen een onvergetelijk sportkamp met overnachting

Hier beleven uw kinderen een onvergetelijk sportkamp met overnachting

De zomervakantie komt eraan en uw tieners mogen weer uitkijken naar een ruim aanbod (water)sportkampen met overnachting. Een heel leuke manier om nieuwe ervaringen op te doen.

Gegiechel in de slaapzalen, thema-avonden, kanovaren … Jeugdkampen met overnachting leveren van die typische, magische momenten op waar iedereen (en wij dus ook) blijvende herinneringen aan overhoudt.

We selecteerden alvast enkele sportkampen waar uw kinderen deze zomer op ontdekking kunnen. Sommige van die jeugdkampen worden ook zonder overnachting aangeboden.

Windsurfen op de Meren van de Eau d’Heure

Het Adeps-sportcentrum le Cierneau, in Froidchapelle staat bekend om de watersporten die er worden beoefend op het grootste watervlak van België. Jaarlijks worden hier meer dan 130 sportkampen georganiseerd. Met name de windsurfkampen zijn erg populair bij jongeren, maar ook de catamaran heeft spreekwoordelijk de wind in de zeilen. De inschrijvingen zijn vaak snel volzet.

Nieuw dit jaar is de zeilweek voor volwassenen van eind juni, al dan niet met overnachting.

Tijdens diverse activiteiten leren de jongeren de juiste houding aannemen op een surfplank

Roeien in het watersportcentrum van Seneffe

Langsheen het kanaal Charleroi-Brussel leert la Marlette uw kinderen roeien. Dit Adeps-sportcentrum is een referentie in de watersport en kent bijzonder veel succes bij jongeren tot 18 jaar. Zodra de inschrijvingen beginnen te lopen, wordt er meteen en massaal op ingetekend. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen deze watersport beoefenen.

Voor jongeren die liever alleen sporten, organiseert het centrum ook kajaklessen in ‘rivier’-, ‘slalom’- of ‘snelle’-wildwatermodus. Sensatie gegarandeerd.

Eerder geïnteresseerd in zeilen? Schrijf uw tieners dan in voor een kamp in een middenzwaardboot of optimist zodat ze als pro aan het roer kunnen staan.

Geen nood trouwens voor de broers en zussen die geen zeebenen hebben. De klim- en trampoline-activiteiten in de zaal vormen volgens de organisatoren een volwaardig alternatief.

Jeunes-sur-un-kayak
Roeien, kajakken … het zijn maar enkele van de vele activiteiten van de sportkampen met overnachting.

De avonturiers van ‘Koh Lanta’ achterna op de Biesme

De Ferme des Castors daagt jongeren tussen 14 en 18 jaar uit in een ‘vijandige’ omgeving te overleven. De jonge avonturiers bouwen hutten in het bos, steken de rivier de Biesme over, testen hun skills en leggen een hindernissenparcours af.

Deze ‘Beverboerderij’ biedt een hele reeks jeugdkampen aan, altijd met een origineel thema. Wanen uw kinderen zich ontdekkingsreiziger? Stel hen dan ‘Raid Adventure’ voor. Nog meer sensatie gewenst? Dan is het themakamp ‘snelheid en actie’ vast iets voor hen.

Dit kamp wordt ook zonder overnachting aangeboden.

jeunes-en-stage
De kinderen leren tijdens hun verblijf op een houtvuur koken.

In een indiaanse kano op het Meer van Virelles

Te bevestigen afhankelijk van het verdere verloop van de coronacrisis.

Aquascope Virelles organiseert kampen voor jongeren om ze van het openluchtleven bij de vijver te laten genieten.

Als virtuele ‘schipbreukelingen’ slaan de deelnemers hun bivak op en nemen ze deel aan tal van activiteiten die hen in contact brengen met de natuur. Onder begeleiding van gespecialiseerde animatoren leren ze hun plan trekken om eten te maken en hun weg te vinden in de natuur.

De deelnemers ontdekken het leven in en rond de vijver, overdag en ’s nachts.

Geen zeebenen?

Dan kunnen uw kinderen terecht in het Adeps-sportcentrum “La ferme du Château”, te midden van de bossen van Loverval. Hier kunnen meer dan 600 kinderen verblijven. Vroeg inschrijven is de boodschap voor de mountainbike-, kickboks-, motor- en paardrijkampen. Die zijn altijd snel volzet.

Organiseert u sportkampen met overnachting of bent u aan de slag als animator? Hebt u nog een leuk idee voor een kamp met overnachting? Stuur ons dan gerust alle informatie om dit artikel verder aan te vullen.