Alles wat u moet weten over deze geniale luchtzuiveringsspecialist

Alles wat u moet weten over deze geniale luchtzuiveringsspecialist
Alles wat u moet weten over deze geniale luchtzuiveringsspecialist

Deltrian,gevestigd in Fleurus en Châtelet, verkoopt de krachtigste filters op de markt. Het bedrijf biedt technologische oplossingen om de lucht te zuiveren en past die technieken ook toe in zijn maskers.

“Onze filters capteren alle schadelijke kleine deeltjes die zich in ons milieu bevinden. Ze zuiveren de lucht en zorgen ervoor dat iedereen probleemloos gezonde lucht kan inademen”, vertelt Jean Kalyvas, Chief Information & Marketing Officer.

De twee oprichters van het bedrijf Deltrian hebben zich tot doel gesteld de omgevingslucht zo schoon mogelijk te maken. In 1967 beginnen Klauss Alexius en zijn vrouw filters te verkopen. Ze zijn van bij het begin erg begaan met het thema luchtkwaliteit, onder meer omdat hun zoon astmatisch is, en ze zoeken aanhoudend betere producten om de luchtfiltering te verbeteren.

filtres en demonstration
De filters die in Fleurus gemaakt worden, zijn ondertussen over de hele wereld bekend.

Om de kwaliteit van de filters te optimaliseren, besluit de familie Alexius haar eigen producten te maken. Ze ontwikkelen een hele reeks filters om te installeren op luchtzuiveringsmachines.

Waar bevinden die filters zich?

“Alle gesloten gebouwen, of het nu gaat om een huis, een school of een bedrijf, moeten zo ontworpen zijn dat de luchtcirculatie bevorderd wordt. Er is een ventilatie met filter vereist om een goede zuivering te bekomen”, legt Jean uit.

“Dat is precies hetzelfde principe als bij een stofzuiger. Wanneer je na het stofzuigen de filter verwijdert, zie je hoe ongelooflijk veel schadelijke deeltjes er in de lucht zitten.”

filtres revolutionnaires pour industries
Heel wat internationale klanten (Volvo, Ikea, Sonaca enz.) bevoorraden zich bij Deltrian.

Deltrian werkt voornamelijk met partners – bedrijven die luchtzuiveringsnetwerken bouwen en installeren in de woningen van professionals en particulieren en die zich bij Deltrian bevoorraden. Via die tussenpersonen is Deltrian aanwezig in vele bedrijven zoals Sonaca, de TEC, de NMBS en ook in grote multinationals als Coca-Cola en Ikea.

De garantie van een optimale filter

Deltrian levert aan sommige klanten ook onderhoudsdiensten. “We werken in tal van autofabrieken, bv. bij Volvo, BMW en Renault”, zegt Jean. “Een van onze voornaamste bekommernissen is het garanderen van een gezonde omgeving. Bij het verven van voertuigen komen veel verfdeeltjes in de lucht terecht. Om de luchtfiltering te verzekeren, wordt iemand van ons bedrijf aan een of twee fabrieken toegewezen, waar hij of zij dagelijks zorgt voor de optimalisering van de filters.”

De filters die de kern van de machines uitmaken, worden verbonden met toepassingen. Deze apps geven dagelijks informatie over de toestand van de filters en sturen ze door naar de onderhoudsdienst als de filters niet meer voor 100% functioneren.

laboratoire pour analyser les tissus
De stoffen voor de productie van filters en maskers worden regelmatig geanalyseerd.

In de kern van een technologisch weefsel

De kwaliteit van de filter is afhankelijk van de keuze van de grondstof. Deltrian heeft daarom een afdeling voor onderzoek en ontwikkeling opgericht, via een gecertificeerd laboratorium. “We garanderen de kwaliteit van onze filters op basis van talrijke analyses en experimenten”, zegt Jean.

In de loop der jaren heeft het Deltrian-laboratorium een gedegen internationale reputatie opgebouwd. Heel wat buitenlandse ondernemingen sturen stoffen naar Deltrian om de kwaliteit ervan te laten certificeren en de commerciële conformiteit ervan te laten valideren.

Maskers die even doeltreffend zijn als de gecertificeerde filters

De coronacrisis heeft de onderneming ertoe aangezet een nieuw product te ontwikkelen, met name beschermingsmaskers. “De productie van de maskers is eigenlijk heel vergelijkbaar met die van de filters. Met onze expertise op het gebied van weefsels kunnen wij de veiligheid van de gebruikers volstrekt garanderen.”

vérification des masques
Alle maskers worden aan het einde van de productielijn gecontroleerd.

Deltrian heeft dus verschillende productielijnen voor maskers opgezet en maakt voortaan ook chirurgische mondmaskers. De onderneming heeft de aanbesteding van het Waals Gewest gewonnen en is nu verantwoordelijk voor het aanleggen van de maskerreserve van het Waals Gewest.

Een lokaal en internationaal netwerk

Al meer dan 50 jaar trekt de expertise van Deltrian steeds meer internationale klanten aan, terwijl de lokale aanpak van de partner behouden blijft.

Voor elke entiteit investeert het bedrijf in een lokaal netwerk in de Métropole. Het hoofdkantoor in Fleurus werkt met verschillende afdelingen (productielijnen, magazijn, logistiek centrum) die in Jumet, Châtelet en Philippeville zijn gevestigd.

Ook de werknemersprofielen worden gediversifieerd door samen te werken met maatwerkbedrijven, zoals het Atelier Cambier en het C.A.R.P.

Tegelijkertijd exporteert de onderneming haar knowhow internationaal. Ze heeft meer dan 14 exportfilialen.

analyse de tissu
Het masker heeft drie lagen weefsel en garandeert de veiligheid van de gebruikers.

Steeds schonere lucht

Hoewel het belang van filtering al enkele jaren bekend is, heeft onder meer de coronapandemie de modale mens doen inzien welke gevolgen een slechte luchtcirculatie kan hebben. Andere bekommernissen, zoals de schadelijke gevolgen van omgevingsverontreiniging, het steriel maken van operatiekamers, airconditioning en isolatie van woningen, tonen het belang aan van de ontwikkeling van luchtzuiveringsinstrumenten.

In de toekomst wil Deltrian zijn filters en maskers nog optimaliseren. Het bedrijf werkt momenteel aan een reeks maskers die tot doel hebben de verspreiding van het virus direct te stoppen op het weefsel.

Réalisation des commandes dans un atelier protégé
Deltrian werd door de Waalse regering geselecteerd om een maskerreserve aan te leggen.

Contactgegevens:
Deltrian
Rue de Berlaimont 21A – ZI Martinrou
B-6220 Fleurus
+32 71 36 40 30
https://www.deltrian.com/