Zich verzorgen

Ziekenhuizen, verzorgingscentra, huisartsen en specialisten, alternatieve geneeskunde, … Charleroi Métropole beschikt over infrastructuren van topkwaliteit om zich te verzorgen en uiteraard ook in vorm te blijven!

Moderne ziekenhuizen

Moderne ziekenhuizen

Charleroi Métropole telt vele ziekenhuizen op verschillende plaatsen die de bevolking op elk moment vlot kan bereiken. Zo is er onder meer het Grand hôpital de Charleroi (GHDC), het Centre Hospitalier Universitaire (CHU), het Centre de Santé des Fagnes (CSF – Chimay), de Groep Jolimont, en het Hôpital Notre Dame de Grâce.

Verplichte sociale zekerheid

In België is de verzekering voor geneeskundige verzorging en uitkeringen verplicht wanneer u hier werkt of verblijft. Er bestaan verschillende mogelijkheden om zich te verzekeren (mutualiteit, Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering). Als werknemer betaalt uw werkgever voor u. Voor zelfstandigen is er het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering of Riziv.

25 euro voor een consultatie bij de dokter

Een consultatie bij een erkend arts kost u gemiddeld 25 euro. Een arts kunt u vinden via de nationale raad van de orde der artsen.

112, nummer voor dringende medische hulp en brandweer

112, nummer voor dringende medische hulp en brandweer

In België kunt u het gratis Europese nummer 112 bellen bij brand of voor dringende medische hulp. Via 101 komt u rechtstreeks in contact met de politie.