Vrije tijd

Sport, spektakels, toneel, restaurants, cinema, concerten of conferenties, … Charleroi Métropole heeft alles in huis om aan uw verlangens te voldoen!

Internationaal vermaarde spektakels

Internationaal vermaarde spektakels

Verschillende unieke culturele plaatsen in de metropool bieden spektakels met een internationale reputatie. Zo is er Charleroi Danse, de opéra de Chimay, Rockerill (voorheen de ‘Forges de la Providence’, vandaag een stedelijk centrum voor populaire en alternatieve culturen) of l’abbaye d’Aulne.

Win informatie in bij uw gemeente en de Maisons du Tourisme van Pays des Lacs en Pays de Charleroi.

Gamen met het gezin

Quai 10 is een unieke gamingruimte in België voor groot en klein.

Imax-cinema in Charleroi Métropole

Imax-cinema in Charleroi Métropole

Charleroi Métropole beschikt over een unieke 2D-3D-4Dx en Imax-cinema in het centrum van Charleroi. Maar ook over andere cinema’s zoals Quai 10, een auteurscinema die ook openstaat voor het grote publiek in Charleroi, Chaplin à Nisme en Ciné-écran.

Tentoonstellingen, toneel en conferenties

Tentoonstellingen, toneel en conferenties

Tal van culturele plaatsen organiseren tentoonstellingen, conferenties, concerten of toneelstukken. Zoals het Musée de la Photographie (het grootste in Europa), BPS22 (ruimte voor eigentijdse creatie ondergebracht in een industrieel gebouw van glas en ijzer), het Museum voor Schone Kunsten (PBA), het Théâtre de l’Ancre, Eden (regionaal cultuurcentrum), Vecteur (vitrine voor eigentijdse creatie) en het Marmermuseum (Rance).

Ontdek ook alle evenementen van de cultuurcentra in de verschillende gemeentes en de musea in de metropool.

Sport in de metropool

Om een sport te beoefenen, vindt u alle nodige informatie op de Belgische portaalsite. Verder is er Adeps en zijn verschillende sportcentra. Maar ook veel erkende sportfederaties bieden een hele reeks sportactiviteiten aan voor elke leeftijd. Net als verschillende vzw’s. Vraag uw gemeente om meer informatie.

Sterrenrestaurants in Charleroi Métropole

Sterrenrestaurants in Charleroi Métropole

In de regio zijn meerdere sterrenrestaurants gelegen. Denk maar aan Prieuré Saint-Géry in Beaumont, l’Eveil des sens in Montigny-le-Tilleul, le Pouic Pouic in Chapelle-lez-Herlaimont en Au gré du vent in Seneffe.