Innovatieve projecten in het onderwijs

Charleroi Métropole ontwikkelt innovatieve onderwijsprojecten in diverse vaardigheidsdomeinen, waaronder die van de modernste technologieën.

Het technologisch centrum voor hoger onderwijs

Het technologisch centrum voor hoger onderwijs

Het Centre d’Enseignement Supérieur is niet meer weg te denken van de Campus Technologique op de site van de Aéropole. Het neemt zijn intrek op de campus van het stadscentrum en zal er ongetwijfeld profiteren van de rivaliteit die door alle onderwijsvormen in de hand wordt gewerkt. Er zullen hoogtechnologische opleidingen worden gegeven. De technologische campus in het hart van de stad zal een industriële opleidingsketen aanbieden.

De open universiteit van de Federatie Wallonië-Brussel

De open universiteit bevordert de ontwikkeling van nieuwe opleidingen in Charleroi Métropole, in samenwerking met de verschillende onderwijsschakels.

De campus voor wetenschappen, kunst en beroepen

In het kader van het FEDER-programma voor 2014-2020 en het herplaatsingsprogramma van Charleroi Ville-Haute wordt een campus voor wetenschappen, kunst en beroepen in het leven geroepen om het opleidingsaanbod te concentreren en een hub te creëren waar leren, kennis en creativiteit vooropstaan.

Deze campus op de site van de Université du Travail wordt een heuse kennispool voor opleiding, onderwijs en onderzoek in het stadscentrum, met een Cité des Métiers, een universitair centrum, een Centre d’Enseignement Supérieur Technologique en een expertisecentrum voor design en innovatie.

Cité des Métiers

In het hart van Charleroi ligt Cité des Métiers, dat in het hoger secundair onderwijs opleidingen in de domeinen industrie en bouw aanbiedt. Het is het eerste kenniscentrum voor beroepsoriëntatie, onderwijs, opleidingen en kennismaking op het gebied van wetenschappen en toekomstige beroepen voor diverse operatoren en doelgroepen. Op termijn wordt Cité des métiers de Charleroi de eerste beroepsschool tussen de onderwijsnetten in.