Restaurants vermeld door Gault&Millau in Charleroi Métropole

Restaurants vermeld door Gault&Millau in Charleroi Métropole

Maandag 7 november 2022 presenteerde Gault&Millau de twintigste editie van zijn bekende gids! Anonieme inspecteurs hebben ook dit jaar weer de beste restaurants in ons land getest en hun bevindingen gebundeld in de nieuwste versie.

Meerdere zaken uit Charleroi Métropole werden voor het eerst in de lijst opgenomen en diverse gevestigde waarden wisten zich te bestendigen! Zin om die ‘sure shots’ van eigen bodem te (her)ontdekken? Hieronder een overzichtje om uw smaakpapillen wakker te schudden … Kiezen wordt moeilijk!

De restaurantselectie

Enkele bekende zaken uit de Métropole worden al jaren in de gerenommeerde gids aanbevolen. We vermelden graag de Chermanne (een populair adres uit Charleroi dat een 14,5/20 kreeg), Villa Giulia (uit Fleurus, met een verrassende kaart en inrichting), de Petite Gayole (en zijn authentieke brasseriegerechten, midden in de mooie regio van Thudinië), Au Gré du Vent (een gastronomisch adres met een knappe 16/20 in Seneffe), Les Lettres Gourmandes in Erquelinnes en Nulle part Ailleurs in Couvin. Gevestigde waarden (samen met andere die u allemaal hier kunt ontdekken) waarvan het werk door de auteurs van de gids terecht wordt geprezen.

Dit jaar komen er maar liefst 5 nieuwe adressen uit Charleroi Métropole bij in de gids!

  • l’APtit is een heerlijk adres centraal in de ‘grande ville’ van de Métropole, gerund door een broer en zus, gepassioneerd bezig met verfijnd eten!
  • Vilain in de rand van Charleroi is het ontdekken waard voor gastronomen. Het is een ode aan de vrijheid met een intuïtieve keuken, zonder complexen.
  • Vin saveurs: de chef van deze zaak in Nalinnes biedt een gastronomische keuken ‘à la française’, creatief en technisch verfijnd.
  • Tanka in Anderlues is een loungerestaurant met een unieke en uitzonderlijke setting, gehuisvest in een voormalige nachtclub, met een menu halfweg tussen Italië en Japan.
  • Contre Façon: na LO’riginal hebben Loïc Pierard en zijn echtgenote hun intrek genomen in een nieuw, karaktervol pand. Elk gerecht wordt aangeboden in twee delen: het traditionele recept en een tweede ‘nagemaakte’ versie.

POP-selectie

De selectie ‘POP Casual Dining’ zit ondertussen ook al aan haar vijfde jaar en bundelt de beste casual adresjes. 2 eetplekken uit de Métropole doen hun intrede, waaronder een winnaar van de POP Award 2023!

  • Socio-Pâtes is een adres om te onthouden in het centrum van Charleroi. De Gault&Millau-gids geeft het de POP Award 2023 voor Wallonië en dat is volkomen terecht! Een mooie erkenning voor deze plek. Ontdek ze nu, als u dat nog niet heeft gedaan …
  • Meatballs: gehaktballen in alle geuren en kleuren, met een uitgebreide keuze aan sauzen en garnituren … een eenvoudig maar succesvol conceptrestaurant uit Charleroi, ook al vermeld in deze POP-categorie!
  • Huggy’s Bar: na de vestiging op de Place de la Digue wordt nu het kleine zusje in Gerpinnes voor het eerst in de gids vermeld.Onder de adressen die al in de POP-gids opgenomen waren, vinden we ook nog BlahBlah Wine in Charleroi en Monsieur Spoon in Gerpinnes.

Zin om leuke en lekkere restaurantjes in de Métropole en elders te ontdekken?

Raadpleeg de Gids!