Deze lokale fotografen tonen hoe mooi onze natuur kan zijn

Deze lokale fotografen tonen hoe mooi onze natuur kan zijn

Deze professionals van het beeld schuimen de Métropole af op zoek naar ongewone plaatjes en de resultaten zijn indrukwekkend.

Christophe Vandercam

Deze fotograaf uit Gerpinnes vertelt de geschiedenis van onze streek met foto’s. De manier waarop hij met het licht speelt, levert uitzonderlijke foto’s op die blijven fascineren.

Zijn beelden bij zonsondergang, genomen vanop de terrils, krijgen veel bijval. U kunt alvast enkele van zijn werken bezichtigen in het Hotel Van der Valk en op de toeristische dienst van Charleroi.

La grotte vue d en haut
Fotograaf Christophe Vandercam speelt met het licht om magische momenten vast te leggen.

Leslie Artamonow

De mooiste momenten op beeld vastleggen. Dat doet deze gepassioneerde fotografe tijdens haar reportages. Met haar foto’s weet ze de emotie van het moment als geen ander te vangen. Haar geheim? Ze neemt uitgebreid de tijd om met haar ‘onderwerpen’ te praten tijdens het fotograferen, ook bij events.

Leslie Artamonow vereeuwigt alle hoeken en kantjes van Charleroi Métropole, zoals de landschappen tussen Samber en Maas, de folkloristische marsen en de kenmerkende industriële sites van de stad Charleroi.

Vue d un terril
Bij deze fotografe is het alsof u stiekem kunt meegenieten van mooie momenten.

Olivier Bourgi

Geen invalshoek is te smal voor deze topfotograaf. En nat worden is ook al geen probleem om het moment vast te leggen, zoals bij zijn reportage over de Spin Cable aan de Meren van de Eau d’Heure (filmpje op zijn website). Hij neemt er graag de tijd voor en wil de onderwerpen die hij fotografeert tijdens zijn sessies graag ontmoeten.

Waar hij het meest van geniet? Landschapsfoto’s die de grootsheid en kracht van de natuur tonen.

vue du jardin
Deze professionele fotograaf legt gedenkwaardige momenten vast in prachtige beelden.

Jonathan Parisi

Deze dierenfotograaf houdt ervan zijn foto’s onverwachts te nemen. Hij is afkomstig uit de streek van Beaumont en weet de groene en natuurlijke ruimte van zijn gemeente te verheffen tot uitzonderlijke beelden om ons zo de mooiste plekken van de Métropole te tonen.

Bijzondere aandacht voor Carolographie

Cette ASBL, lancée par trois jeunes de la région, Alexis, Augustin et Martin, récolte et diffuse les plus belles images de la région. Son objectif ? Contrer l’image terne et sombre de la Métropole véhiculée par les médias.

Foncez suivre Carolographie sur les réseaux sociaux et redécouvrez la région comme vous ne l’avez jamais vue.

Compte instagram
Carolographie geeft de onvermoede rijkdom van de regio weer via  Facebook en Instagram.

Birdy photography – Christophe Danaux

Deze allroundfotograaf doet de landschappen, evenementen en vooral ook de belangrijkste momenten van uw leven eer aan.

Wat maakt hem zo bijzonder? Op zijn website kunt u enkele reportages met ongebruikelijke thema’s bekijken, zoals ’23 dagen later’, met foto’s van de eerste lockdown in Charleroi, of een reeks opnamen van het vliegtuig van Gilly, dat in vlammen is opgegaan.

Maar dat is niet alles …

Dit artikel is uiteraard niet volledig. Nog veel andere lokale fotografen verdienen het zeker om in het zonnetje gezet te worden. Aarzel dus niet ons uw contactgegevens te bezorgen om het artikel aan te vullen.