Charleroi Métropole ontdekken in minder dan 24 uur?

Charleroi Métropole ontdekken in minder dan 24 uur?

Stel, u hebt een paar uur tussen twee vluchten om de omgeving van “Brussels South Charleroi Airport” te verkennen of u wilt de streek nog eens (her)ontdekken. Dan vindt u hier enkele sterke ideeën om bijzondere plekken te bezoeken.

Hoewel de Métropole bereikbaar is met het openbaar vervoer, moet u niet aarzelen om een auto, motor of fiets te huren. U komt onderweg talloze onverwachte plekjes tegen.

Stadsverkenning

Verken ongebaande paden, vlak bij het stadscentrum of in de omgeving en ervaar het industriële verleden van Charleroi op een heel eigen manier. Tijdens deze stadsverkenning maakt u kennis met de geschiedenis van een bijzondere stad en de historische en architecturale invloeden. Geniet ook van het adembenemende uitzicht vanaf de top van de terrils en van de charme van de kaaien aan de Samber.

Na de wandeling kunt u genieten van een biertje of fruitsapje uit de streek en een stukje kaas proeven in de Manufacture Urbaine.

Balade sur la rvie
De gids brengt u in een mum van tijd naar heel uiteenlopende plekken.

Bezoek de hangende tuinen van Thuin

Als u door de vallei van de Samber reist, zult u ongetwijfeld gecharmeerd zijn door Thuin, een atypische stad die gebouwd is op een rotsachtige uitloper. Deze oude middeleeuwse stad is vooral bekend om zijn hangende tuinen en zijn belfort die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO prijken.

Flaneer langs de kaaien, wandel langs de vestingmuren of trek naar het kasteel van Fosteau, de abdij van Aulne of de distilleerderij van Biercée. Verdwaal gerust in de smalle straatjes van de hangende tuinen en bewonder de wijngaarden.

Aarzel niet voor u vertrekt een bezoek te brengen aan een van de chocolademakers van de stad, zoals Hervé in zijn atelier Couleur Chocolat, gelegen in de benedenstad.

 

Rives de la Sambre
De oude middeleeuwse stad is gebouwd op een rotsachtige uitloper naast de Samber.

Op adem komen aan de Meren van de Eau d’Heure

Trek naar het zuiden voor een teug gezonde lucht aan de Meren van de Eau d’Heure. Probeer een van de vele openluchtactiviteiten zoals de Spin Cable, duiken, elektrische scooters, watergolf, boomklimmen of wandelen en fietsen langs de meren. Er is voor ieder wat wils.

Aarzel niet gebruik te maken van een van de wellnesscenters (als de coronatoestand het toelaat) in het Aquacentre, in het Golden Lakes Hotel of in l’Heure du Bien-être voor een moment van welverdiende ontspanning.

vue sur le Lac
De oevers van de meren zijn ideaal om te ontspannen na een wandeling.

Proef een abdijbiertje in Chimay

Sluit uw bezoek aan de Métropole af met een uitstapje naar Chimay. Wandel door de vestingstad met zijn bekende kasteel en proef er een van de wereldberoemde bieren. Deze trappist, authentiek geproduceerd door de monniken, is een must voor de liefhebbers.

U kunt de befaamde Chimay rechtstreeks in de abdij drinken. Volwassenen genieten op het terras terwijl de kinderen in de speeltuin plezier hebben.

En als u het geluk hebt langer in de streek te kunnen blijven, vallen er nog veel andere activiteiten en plaatsen te ontdekken. Neem een kijkje op Charleroi Métropole Toerisme.