Probeer deze extreme (maar toegankelijke) sporten voor een stevige adrenalinestoot

Probeer deze extreme (maar toegankelijke) sporten voor een stevige adrenalinestoot

Zin in een adrenalinekick? Met deze activiteiten verlegt u ongetwijfeld uw grenzen.

Het grondgebied van Charleroi Métropole heeft te land, ter zee en in de lucht heel wat spannends voor u in petto. Ontdek uw ’thrills’ hieronder.

Duik tot op 40 m diepte

Reserveer uw diepzee-ervaring in het centre de plongée des barrages de l’Eau d’Heure (CPBEH), (CPBEH), aan de rand van het meer van La Plate Taille. Er zijn diverse parcours voor beginners, maar ook ervaren duikers vinden hier hun gading.

Eenmaal onder water verkent u de typische fauna en flora uit de streek, waaronder snoeken, blankvoorn, forel, baars, rivierkreeften en mini-zoetwaterkwallen. Met een beetje geluk ontwaart u ook de ‘wrakken’ van fietsen, een helikopter en zelfs een bus die op de bodem verscholen liggen.

Duik in de onderwaterwereld van de Meren van de Eau d’Heure.

Parachute aan en springen maar

Afspraak bij Skydive Cerfontaine op het plaatselijke vliegveld voor uw (eerste) parachutesprong. Voor deze extreme sport hoeft u niet extreem sportief te zijn. Een portie durf is genoeg.

Op de startbaan staat een klein vliegtuig voor u klaar. Na een klim van een twintigtal minuten bereikt u een hoogte van zo’n 4.000 meter, klaar voor uw grote sprong in de leegte.

U maakt een vrije val van meer dan 50 seconden om vervolgens enkele minuten van het valschermtraject (en het bijbehorende uitzicht) te genieten.

Durft u in de grote leegte te springen voor u uw parachute opent?

Waag u aan een bungeejump of test de reuzelange tokkelbanen

Geen last van hoogtevrees? Dan kunt u in het Natura Parc terecht voor de ‘Tower Jump’, een elastieksprong vanop een houten structuur van meer dan 25 meter hoog. Vanwege de huidige coronacrisis moet u deze activiteit helaas even missen.

Maar geen nood, het Natura Parc heeft nog heel wat andere troeven. Zo is er een klimparcours tussen de bomen dat u door tunnels en over apenbruggen door de bossen van Cerfontaine voert. Of u roetsjt de voor België unieke, dubbele tokkelbaan af die u tegelijk een adembenemend uitzicht biedt over het meer van La Plate Taille.

Simuleer een 4.000 meter hoge vrije val

Trek uw overall, helm en veiligheidsbril aan en stort u in de glazen tunnel van de vrije val-simulator van Airspace Indoor Skydiving in Charleroi. Het is een van de krachtigste en best uitgebouwde simulators van Europa.

Onder het waakzame oog van een instructeur beleeft u het equivalent van twee sprongen vanop 4.000 meter en tart u de universele wetten van de zwaartekracht.

Stuw uzelf tot op 15 meter hoogte boven de Meren van de Eau d’Heure

Flyboarding is een meer dan originele activiteit die u in Charleroi Métropole enkel boven de Meren van de Eau d’Heure kunt beoefenen. Via een ingenieus systeem stuwt u zichzelf de lucht in. U kunt ruim tot tien meter opstijgen, enkele acrobatische figuren uitproberen of – hoofd vooruit – een duizelingwekkende duik nemen in het meer.

Het flyboard stuwt u een tiental meter de lucht in

Beklim de kliffen van Landelies

Klimmers parkeren zich naast de schietstand van Landelies om vervolgens een 2 km lang, prachtig pad naar de site te volgen. Daar kunt u zich wagen aan de beklimming van het rotsmassief van de aanpalende steengroeve, in beheer bij de Club Alpin Belge Afdeling Henegouwen. Beginners kunnen een eenvoudige route kiezen om de top te bereiken. Ze worden beloond met een prachtig uitzicht over de Samber.

Race in een kart over het grootste circuit van België

Daag uw concurrenten uit en sjees door de bochten van het grootste buitenkartingcircuit van België. De Karting des Fagnes in Mariembourg beschikt over twee parcours van 688 en 1.566 meter. Er vonden ook al tal van internationale wedstrijden plaats.

Reserveer het circuit van uw keuze voor de ultieme race onder familie of vrienden.

Daag uw familie of vrienden uit voor een kartingwedstrijd.