Waar in Charleroi Métropole kunt u deze zomer zwemmen in openlucht?

Waar in Charleroi Métropole kunt u deze zomer zwemmen in openlucht?

De Métropole heeft veel aangename plekken waar u kunt uitrusten in de zon of een verfrissende duik kunt nemen in een zwemvijver of openluchtzwembad.

Het Recreatiecentrum van Chapelle-lez-Herlaimont

In het domein van Claire-Fontaine kunt u vrij zwemmen in een afgebakende zone waar een redder de hele dag een oogje in het zeil houdt. Voor kinderen en tieners zijn er verschillende glijbanen op maat en er is een mooi strand, aangevuld met beachvolleyterreinen en petanquebanen.

Bezoekers kunnen er ook rondpeddelen met een waterfiets of gaan vissen!

Maar opgelet, tijdens de gezondheidscrisis is reserveren verplicht.

De Meren van de Eau d’Heure

Liefhebbers van watersporten en zwemmen in de vrije natuur vinden aan de Meren van de Eau d’Heure alles wat ze nodig hebben.

Aan het Meer van La Plate Taille in Froidchapelle vindt u de Espace Fun met een fijn zandstrand, bewaakte zwemzone en relaxte bar. Liever meer actie? Probeer dan eens te windsurfen of te skyboarden.

Nog een perfect gezinsuitje is Le Relais de Falemprise in Cerfontaine, ideaal voor een verfrissende duik in het water. Door de gezondheidscrisis zijn de trampolines, luchtkastelen, beachvolleybalterreinen, waterfietsen en dergelijke voorlopig niet beschikbaar, maar laat dat de pret niet bederven! Blijf op de hoogte via de website van CM Tourisme.

Het Meer van Féronval in Froidchapelle belooft de hele zomer avontuur met diverse opblaasbare waterspeeltuigen. Het aquapark van wel 2.500 m² beschikt over grote glijbanen, bubbels en een heus jumpparcours. Het werd recent geïnstalleerd op het meer en is nog tot het einde van augustus beschikbaar. Voor echte waaghalzen biedt The Spin Cablepark (een unieke waterskikabelbaan voor Wallonië, met een 620 meter lange kabel en obstakels als in een skate- of snowpark) u een ervaring om nooit te vergeten.

Op zoek naar sensatie? Dan is The Spin iets voor u!

Het Recreatiecentrum van Marcinelle

Het Aquacentre van Charleroi-les-Bains telt verschillende zwemzones, waaronder een 50 meterbad, een peuter- en babybad waar de allerkleinste waterratten met waterstralen kunnen spelen, een glijbaan en springplanken.

Sportievelingen kunnen hier al in de vroege uurtjes hun baantjes komen trekken. Het zwembad is aan hen voorbehouden van maandag tot vrijdag van 8 tot 10 u.

Opgelet, reserveren is ook hier verplicht.

Het Aquacentre van Froidchapelle

Naast de vele welnessvoorzieningen (sauna, hamam en jacuzzi) is dit Aquacentre ook volledig afgestemd op het grillige Belgische klimaat. Er is een binnenbad en er zijn voorzieningen om ook buiten waterpret te beleven.

Twijfels over het weer? Geen probleem! Van het speelterrein is het maar even stappen naar uw ligstoel aan het binnenzwembad en een duik in warm water.

Door de gezondheidsmaatregelen zijn momenteel weliswaar alleen de buitenruimtes toegankelijk. Blijf op de hoogte!

Andere ‘coole’ plaatsen …

Is watersport uw ding? Kom dan kajakken of kanovaren op de Viroin in Treignes (zwemmen is er voor alle duidelijkheid niet toegestaan). Of maak een boottocht naar de Jardins d’O in Nismes. Meer in het noorden van de Métropole vindt u het watersportcentrum La Marlette in Seneffe waar u kunt roeien, kajakken of zeilen.

The Spin Cablepark is uniek in België. Deze waterskikabelbaan biedt een perfecte mix tussen surfen en waterskiën.

 

Bij lekker weer hoeft u echt geen uren in de auto (en de file) door te brengen voor dat ene kleine stukje strand waar iedereen naartoe wil. Blijf in Charleroi Métropole en ontdek er de vele leuke en verfrissende locaties aan de rand van het water!