Oh My BOX, de resto-good voor een gezonde, lokale en lekkere lunch

Oh My BOX, de resto-good voor een gezonde, lokale en lekkere lunch

Dat eeuwige broodje smos of de americain met rauwkost beu? Graag een evenwichtigere lunch dan een hamburger? Wilt u er zeker van zijn dat uw maaltijd lokaal, gezond en duurzaam is? Oh My BOX is dat allemaal: een smakelijk en authentiek alternatief, met gezonde en seizoensgebonden producten van lokale producenten!

De energieke en altijd goedgehumeurde Julie en Aline die het concept hebben opgestart, heten u welkom in het prachtige herenhuis in het centrum van Charleroi waar ze een jaar geleden hun keuken hebben neergepoot. Duw de deur van dit gebouw open om een verleidelijk menu te ontdekken met wraps, sandwiches, salades, verse soep, gerechten om op te warmen, desserts, … Julie en Aline mikken op eenvoudige en smakelijke gerechten waarvan de componenten veranderen met de seizoenen.

Oh My BOX ?

Bij de lancering in mei 2017 wilden Julie en Aline een alternatief bieden voor de saaie brooddoos, met gezond, lekker en lokaal eten; een grote hulp voor de ouders ook! De naam ‘Oh My BOX’ was snel gevonden.

Met de tijd, de ervaringen en de feedback is het concept geëvolueerd en in november 2019 werd in Charleroi gekozen voor een permanente locatie. Het idee was meer zichtbaarheid te krijgen en zich open te stellen voor een ander cliënteel dan de scholen.

De structuur heeft zich ook verder ontwikkeld tot een coöperatie. Momenteel hebben 70 medewerkers aandelen in Oh My BOX. Dit model komt goed overeen met de filosofie van het project. Elke medewerker neemt deel aan de discussies, via werkgroepen, om het concept te ontwikkelen, en heeft beslissingsbevoegdheid. De winst die dat oplevert, wordt geherinvesteerd in het project.

Wilt u een coöperant worden en dit fijne concept ondersteunen?  Klik hier !

Een vernieuwend en geëngageerd model

Oh My BOX wil transparant zijn over de herkomst van de producten, om gezonde, lokale, eenvoudige en smakelijke gerechten aan te bieden tegen een correcte prijs.

Julie en Aline maken er geen geheim van dat het evenwicht soms moeilijk te vinden is. De kosten van sommige lokale en bioproducten, zoals kip, kunnen nauwelijks concurreren met de alternatieven die multinationals bieden. Ze moeten dus keuzes maken om vast te houden aan hun filosofie. Het is ook niet eenvoudig 100% zonder afval te werken. Oh My BOX wil vooral in transitie zijn naar een meer verantwoorde consumptie. Dat is al een grote stap!

Tijdens deze speciale periode…

  • Bestel uw lunch op de website www.ohmybox.be of ga direct ter plaatse. Merk op dat de levering gratis is binnen een straal van 10 kilometer rond de resto-good, als uw bestelling meer dan 30 euro bedraagt!
  • Bent u een onderneming? Bestel maaltijden voor uw medewerkers!
  • Julie en Aline hebben ook een aanbod kruidenierswaren en een ‘cadeaubox’ met lekkere lokale producten! Een geweldig idee voor uw eindejaarsgeschenken. Charleroi Métropole biedt u trouwens de kans er een van te winnen! Zie hieronder …

En in normale tijden…

De dynamische ondernemers verwelkomen u in hun aangename zaal of, bij mooi weer, op hun terras achteraan om te genieten van gerechten à la carte of een plank te delen.

Voor een afterworkmoment, workshops, catering, … Blijf op de hoogte van hun activiteiten op hun Facebookpagina.

In de toekomst wil Oh My Box samenwerkingsverbanden opzetten met bedrijven en extra aandacht besteden aan communicatie en bewustwording afgestemd op de geëngageerde aanpak.

In het kader van dit artikel schenkt Oh My Box een doos met zoete en hartige lokale producten ter waarde van 25 euro! Bezoek onze Facebookpagina om deel te nemen.

Contact

Oh My Box
Rue de Montigny, 93
6000 Charleroi
www.ohmybox.be
info@ohmybox.be
0473/60.19.02