De beste brunchadressen van Charleroi Métropole

De beste brunchadressen van Charleroi Métropole

Nood aan ontspanning na een lange werkweek of zin in wat qualitytime met familie of vrienden? Dan is een uitgebreide brunch de ideale manier om uw weekend af te trappen!

Wij selecteerden enkele topadresjes in Charleroi Métropole.

Heerlijke huisgemaakte ’tartes’ in Nalinnes

Het water komt ons al in de mond als we aan de zoete en hartige ambachtelijke taarten van T’artistes denken. Keuze genoeg met hartige quiches (met spinazie en brie, geitenkaas en appel, de klassieke quiche lorraine of de Siciliaanse variant) of zoete opties (citroenmeringue-, frangipane-, suikertaart enz.), maar ook rijk gevulde plankjes (vegetarisch, ‘à l’anglaise’ of gemengd) geserveerd met broodjes of koeken, vers fruitsap en een dessert.

Alle gerechten worden ter plaatse bereid. Brunch ook beschikbaar in afhaalversie.

De taarten worden met seizoensgroenten gemaakt.

Degustatiesalon in Pont-à-Celles

In ‘Les Délices d’Achille’ kunt u van woensdag tot zondag terecht voor huisgemaakt gebak en artisanale ijsjes, op zaterdag- en zondagochtend nog aangevuld met appetijtelijke brunchideeën.

Aan het buffet kunt u naar hartenwens kiezen uit zoete en hartige streekproducten. Naast de verse vruchtensappen, de kazen en de fijne vleeswaren met verse ambachtelijke broodjes kunt u ook de tanden zetten in niet te versmaden seizoensquiches.

En voor dat tikkeltje meer organiseert Aurélie, die zelf achter het fornuis staat, ook themabrunches zoals voor Sinterklaas, het eindejaar enz.

Ontbijtrestaurant in Charleroi

Bij L’Aristocrate stelt u zelf uw brunch samen. Ga voor zoet of zout, voor deegwaren, bagels, kleine pancakes of volwaardige pannenkoeken en nog veel meer. Op deze gezellige plek kunt u alle dagen van de week (dus ook in het weekend), onder vrienden of familie, genieten van een extra uitgebreid ontbijt.

De zaal van het restaurant kan ook worden afgehuurd voor privéverjaardagsfeesten of andere events.

Of reserveer uw brunch alvast

‘Les Filles de l’Atelier Gourmand’ in Montignies-sur-Sambre organiseert tot drie keer per maand exclusieve ‘brunchdates’. De chefs zorgen voor chocolademousse, hartige taarten, gratins en ander zoets en zouts om vingers en duimen bij af te likken. En voor een extra feestelijke tint wordt er een glas bubbels bij geserveerd.

Ook restaurant en wijnbar Cousins-Cuisine in Marcinelle biedt zowat een keer per maand een brunch van topniveau aan. De naam geeft het al wat weg. Neef en nicht, Justine en Gauthier, roeren hier in de potten. Daar creëren ze een gedurfd brunchmenu dat wisselt met de seizoenen, bv. wildterrines, bagels met ‘pulled pork’, minicakes, kastanjetaart, cookies enz.

Brunchliefhebbers kunnen ook een keer per maand in Le Comptoir van Feel Food in Thuin terecht om er van de plaatselijke bereidingen te proeven. Ook hier zowel zoete als hartige lekkernijen op het menu (pancakes, wentelteefjes, gezouten wafels, roereieren enz.). De kaart legt, geheel volgens het concept van dit restaurant, de nadruk op biologische en streekproducten.

Stap binnen om de originele creaties van Nadia en Cédric te ontdekken of neem ze mee naar huis voor een speciaal ontbijt op bed.

Les Filles de l’Atelier Gourmand is een feest voor onze smaakpapillen.

Een brunch aan de deur

‘Les Petits dej’ au lit’ bezorgt uw ontbijt gratis rechtstreeks bij u thuis (in Chimay, Philippeville, Couvin en Momignies). Lindsay en Valérie stellen heerlijke schotels samen met lokale, ambachtelijke en huisgemaakte producten en leveren ze, volgens het vooraf gekozen tijdsschema, netjes aan de deur af.

Maar ook…

deze adressen moet u geprobeerd hebben:

  • Le Pain Quotidien in Charleroi, met zijn originele broodassortiment
  • Le Leoni’s in Charleroi, een populaire ontmoetingsplaats onder ‘Métropolitains’
  • La Cantine in Gosselies, die heerlijk knapperige salades serveert
  • Quai 10 in Charleroi, met heerlijke producten aan het buffet
  • Het Van Der Valk Hotel in Gosselies voor een complete brunch
  • Het Novotel in Charleroi, voor een gastronomische en stijlvolle brunch in het centrum van de stad

En daarmee is de lijst uiteraard nog lang niet ten einde.

Laat ons weten wat uw favoriete brunchadres is. Stuur ons een mailtje op info@charleroimetropole.be. Dan vullen we dit artikel met alle plezier aan.