Zich verplaatsen

Het grondgebied beschikt over een goed ontwikkeld wegennet en infrastructuur voor zachte mobiliteit en een uitstekend openbaarvervoersnetwerk (bus, trein of metro). Dankzij de luchthaven (Brussels South Charleroi Airport - de 2de van België), staat de metropool dan weer in verbinding met de hele wereld!

Trein, bus en metro in Charleroi Métropole

Trein, bus en metro in Charleroi Métropole

Het hele grondgebied van Charleroi Métropole is bereikbaar via het openbaar vervoer. Vraag inlichtingen bij vervoersmaatschappijen zoals TEC voor bus en metro of de NMBS voor de trein. De metropool telt tal van treinstations. Reken 50 minuten om met de trein van Charleroi naar Brussel te reizen, met 45 treinen per dag.

De City Pass is een nieuw geïntegreerd abonnement waarmee u kunt reizen met de treinen van de NMBS en de bussen, trams en metro’s van TEC Charleroi binnen een gebied dat zowel de grootste werkpolen in Charleroi als de belangrijkste schoolpolen met elkaar verbindt.

Luchthaven van Charleroi, 2de grootste van het land

Luchthaven van Charleroi, 2de grootste van het land

De luchthaven van Charleroi, Brussels South Charleroi Airport, ligt op 10 minuten van het centrum. Ze krijgt elk jaar 8 miljoen passagiers over de vloer. U hebt de keuze uit meer dan 140 bestemmingen waaronder ook China nu! Maak van uw aanwezigheid in de luchthaven gebruik om een bezoekje te brengen aan Charleroi en te genieten van een plaatselijke specialiteit dankzij de shuttles naar het centrum.

Carpoolen in Charleroi Métropole

In Charleroi Métropole zijn er talloze carpoolparkings. Partners kunt u vinden via Carpool of Je suis un citoyen en voiture. Dankzij Cambio zijn er ook gedeelde wagens beschikbaar.

Fietsen in Charleroi Métropole

Fietsen in Charleroi Métropole

Verschillende RAVeLs en knooppunten verbinden de steden en dorpen met elkaar. Dankzij deze wegen en kruispunten kunnen fietsers de streek ontdekken. Meer info over de RAVeLs, knooppunten en websites van de toeristische centra (Maison du tourisme de Charleroi, Maison du Tourisme Pays des Lacs, Maison du Tourisme des canaux et châteaux).

Flaneren in Charleroi Métropole

Het centrum van Charleroi is een voetgangerszone waar u vele ontdekkingen zult doen in de talloze innoverende winkels, restaurants en cafés. Alle andere gemeentes in de regio zijn gebouwd rond een historisch centrum en winkelcentra die de omweg meer dan waard zijn!