Uw droomjob vinden

Charleroi is een stad in volle herstructurering, rijk aan werkgevers en organisaties die onvermoeibaar op zoek zijn naar vers talent. Ontdek de tips & tricks waarmee u de ideale job in een gastvrije streek vindt.

Organisaties waarmee u de ideale job vindt

Organisaties waarmee u de ideale job vindt

Charleroi Métropole biedt veel hulpmiddelen en diensten, maar ook persoonlijke begeleiding die iedereen aan een job helpt.

Zo is er vaste waarde Forem,

het Waals bureau voor beroepsopleidingen en tewerkstelling. U vindt er gepersonaliseerde begeleiding, opleidingen, coaching en jobs.

De uitzendkantoren zijn voortdurend op zoek naar profielen die overeenstemmen met de noden van de ondernemingen die een beroep doen op hun diensten. Ze kunnen algemeen zijn, maar ook gespecialiseerd in een bepaalde sector. In ieder geval bieden ze uitzendkrachten met de nodige vaardigheden voor deze ondernemingen talloze opdrachten, maar ze kunnen ook optreden als rekruteringskantoor om voor een bepaalde functie de ideale kandidaat te vinden.

Mirec bestrijdt sociale uitsluiting via de begeleiding van werkzoekenden zonder leerplicht die aan verschillende criteria voldoen. Het biedt verschillende jobs en opleidingen.

Verder zijn er ook Archipel, de OCMW’s van de gemeenten, de Union des Classes Moyennes …

Weten wie aanwerft en hoe u van zich laat horen

Weten wie aanwerft en hoe u van zich laat horen

Veel ondernemingen in Charleroi Métropole publiceren hun werkaanbiedingen rechtstreeks in een speciale rubriek op hun website, op hun LinkedIn-pagina en zelfs op Facebook.

Aarzel niet om regelmatig hun communicatiekanalen te raadplegen als u op de hoogte wilt blijven van nieuwe vacatures! Voor een goed beeld van de grote werkgevers in de metropool kunt u terecht op deze pagina.

Ondernemingen (kmo’s en grote ondernemingen) maar ook overheidsinstellingen (federale en regionale ministeries, provincies, steden en gemeenten) doen regelmatig een beroep op profielen die ze ontdekken via spontane kandidaturen. Aarzel niet om ze op eigen initiatief uw kandidatuur te bezorgen en de vele vacatures op hun websites in te kijken.

Opleidingen of omscholingen

UO, IFAPME, Forem, Technofutur TIC, Technocampus en de antennes van de Waalse universiteiten bieden een reeks opleidingen voor alle vaardigheidsniveaus en profielen!  Raadpleeg de rubriek Studeren en ontdek er meer over.