Verbluffende toeristische plekjes

Natuurlijke landschappen, bruisende steden en centra, een verrassend rijk erfgoed, originele activiteiten, wandelingen, tochtjes te paard of met de fiets, ... Ontdek alle toeristische activiteiten van Charleroi Métropole via zijn bureaus voor toerisme.

Activiteiten in de natuur, sportieve en recreatieve activiteiten

Activiteiten in de natuur, sportieve en recreatieve activiteiten

Wandelingen over de terrils of in de natuur zijn weer in trek! Of wat dacht u van een spel in het bos van Pays de Chimay, surfen op de Lacs de l’Eau d’Heure … Ontdek alle buitenactiviteiten of geniet van de modernste infrastructuren.

Een schitterend RAVeL-fietsnetwerk doorkruist het hele grondgebied. Zo is er de route tussen Charleroi en Erquelinnes, die ook langs de abdij van Aulne komt. Het hele zuiden van Charleroi Métropole is een zorgvuldig beschermde omgeving die zich uitstekend leent voor weekends en uitjes om van te dromen.

Ontdek alle toeristische activiteiten die in Charleroi Métropole worden georganiseerd via de drie bureaus voor toerisme die er actief zijn: Maison du Tourisme du Pays de Charleroi, Maison du Tourisme Pays des Lacs en Maison du Tourisme du Parc des canaux et châteaux.

Bijzondere stedelijke, natuurlijke en architecturale bezienswaardigheden

Bijzondere stedelijke, natuurlijke en architecturale bezienswaardigheden

De metropool is rijk aan buitengewone stedelijke en natuurlijke landschappen en architecturale pareltjes.

Laat u tijdens uw verblijf in Charleroi Métropole verbluffen en verwonderen. Verken bijvoorbeeld de street art en de terrils in Charleroi en omgeving. Ook het landschap van de Lacs de l’Eau d’Heure zult u niet snel vergeten. Het telt meer kilometers aan oevers dan de Belgische kust lang is: maar liefs 70 km!

En laten we zeker het immense bos met zijn diverse landschappen van Pays de Chimay niet vergeten, ten zuiden van de metropool (Viroinval, Couvin, Philippeville, Sivry-Rance, Momignies, Chimay, Froidchapelle), net als de opmerkelijke kanalen van de centrumregio.

Marches de l’Entre Sambre et Meuse

Marches de l’Entre Sambre et Meuse

Als folkloristische regio geniet Charleroi Métropole internationale faam met zijn marsen ‘Marches de l’Entre Sambre et Meuse’, door Unesco erkend als meesterwerk van het orale en immateriële erfgoed! Ontdek deze marsen en hun eeuwenoude tradities via de vereniging, die een overzicht schept van alle marsen op het grondgebied. En laten we zeker de vele carnavals die de meeste gemeenten van Charleroi Métropole organiseren niet vergeten!