Interessante sportwedstrijden

De dynamiek die in gang werd gezet door enkele grote, befaamde clubs wordt geschraagd door een rijk scala aan sportverenigingen.

Sporting Charleroi

Sporting Charleroi

Meer dan honderd jaar geleden werd Sporting Charleroi (Royal Charleroi Sporting Club) in het leven geroepen. Nu is het een van de bekendste voetbalclubs van België. De club ligt midden in de stad, waar hij trots zijn kleuren en die van de regio verdedigt. De onvoorspelbare Zebra’s, toegejuicht door veeleisende en gepassioneerde supporters, worden gevreesd door de hele Belgische voetbaltop!

Les Spirou de Charleroi

Les Spirou de Charleroi

Club Les Spirou de Charleroi schreef verschillende Belgische kampioenschappen op zijn naam en is nu een van de grootste namen in de Belgische basketbalwereld. De in 1989 opgerichte club nam zijn intrek in de Spiroudôme, een moderne, gigantische ruimte met maar liefst 6300 plaatsen!

Het Circuit de Chimay

Het Circuit de Chimay

Dit circuit staat bekend om zijn schilderachtig traject door landschappen en dorpjes. Extra bijzonder aan Circuit de Chimay is dat het een van de laatste wegcircuits in Europa is. Ieder jaar mag het tienduizenden bezoekers verwelkomen, wat het tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Wallonië maakt. Paul Frère, Jacky Ickx, Emerson Fittipaldi en Niki Lauda zijn slechts enkele van de legendarische piloten die het circuit van Chimay verslonden.

De modernste infrastructuren

Charleroi Métropole vormt ook het schouwtoneel van talloze wedstrijden en grootse sportevenementen. De regio beschikt over een heel compleet aanbod infrastructuren voor zowel topsporters als amateurs.