Deze kerstmarkten brengen sfeer in uw eindejaar

Deze kerstmarkten brengen sfeer in uw eindejaar

Door de coronapandemie konden onder meer de kerstmarkt in Chimay, de wintermarkt op de vroegere mijnsite van Bois du Cazier en de sprookjesachtige ‘Feeëriën’ van Courcelles niet doorgaan. Gelukkig kun je nog op vele andere plaatsen in de Métropole terecht voor die magische kerstsfeer. Mits naleving van de geldende maatregelen kun je er volop genieten van glühwein, peperkoek, ambachtelijke specialiteiten, streekproducten en nog veel meer, vlak bij je deur.

Omdat de huidige gezondheidsvoorschriften nog constant veranderen, valt aan te raden voor een bezoekje nog even de organisatoren te raadplegen voor de eventuele wijzigingen.

Kerst aan de Samber in Thuin

Kerst aan de Samber is een wonderlijke wintermarkt in hartje Thuin. Je kunt er van 17 tot 19 december concerten bijwonen, een toost uitbrengen in de champagnebar of een ritje maken met een heuse kersttram. Het hele weekend staat in het teken van gastronomie en magie!

boule-de-noel
De plaatselijke ambachtslui zorgen voor tal van leuke en originele cadeautjes.

In het Kasteel van Trazegnies in Courcelles

Stap op 11 en 12 december de grote zalen van het Kasteel van Trazegnies binnen om er dat ene bijzondere geschenk te vinden. De exposanten-ambachtslui komen allemaal uit de streek.

Gemoedelijke en hartelijke sfeer gegarandeerd.

visiteur-marche-de-noel
Maak van de gelegenheid gebruik om lekkere artisanale streekproducten te proeven.

Het Kerstdorp van Charleroi

Vele ‘Métropolitains’ kennen het Kerstdorp van Charleroi al. Het is weliswaar wat minder intiem, maar de omvang en de sfeer maken er een absolute aanrader van. Dit jaar zijn bezoekers welkom van 26 november tot 8 januari. Noteer het alvast in uw agenda: op oudejaarsavond is er een speciale ‘soirée’ gepland op de Place de la Digue.

Op die Place de la Digue en op de Place Verte treft u meer dan 50 chalets in een authentieke kerstsfeer. De halfoverdekte ijsbaan van meer dan 700 m² is de plek om te genieten van elegant schaatsplezier (met of zonder uitschuivers). Voor de allerkleinsten wordt een speciale zone afgebakend, zodat zij in alle veiligheid kunnen oefenen.

 

chalet-marche-de-noel
De vele chalets en fonkelende lichtslingers geven de stad een sfeervolle, warme uitstraling.

Aarzel niet ook de andere plaatsen in en rond Charleroi te bezoeken waar festiviteiten gepland zijn.