7 originele, lokale geschenkjes om te laten afleveren bij mama

7 originele, lokale geschenkjes om te laten afleveren bij mama

Door COVID-19 moeten we ook Moederdag nog op afstand vieren dit jaar. Waarom geen cadeautje uit eigen streek laten bezorgen dan? Dat is een originele en veilige manier om te laten weten dat u aan haar denkt.

Wij hebben alvast 7 geschenkideeën verzameld van lokale ambachtslui uit Charleroi Métropole.

1. Accessoires met een persoonlijke toets

Grain de folie in Walcourt zorgt voor gepersonaliseerde T-shirts, tassen, kaartjes en tal van andere accessoires die uw mama plezier zullen doen.

Les coutures de Mo maakt in Beaumont unieke, originele stoffen hebbedingen. Alle creaties, waaronder sjaaltjes voor in het haar, hondenbandana’s, baby-accessoires en zelfs maskers, zijn gegarandeerd ‘handmade’.

2. Megaborrel van het terroir

Vanuit Couvin levert Les Toquées du Bocal dozen met borrelhapjes aan huis, waaronder terrines, pickles van courgette, een zomerse gazpacho, … Maak uw keuze en vraag levering in een van de zuidelijke gemeentes van de Métropole (Couvin, Chimay, Momignies, Viroinval, Cerfontaine, Froidchapelle, Philippeville, Walcourt of Gerpinnes).

Aperotime! U hoeft alleen nog de voetjes onder tafel te schuiven

3. Verzorgingsproducten van eigen bodem

We hadden het er al over in een vorig artikel. Onze regio telt heel wat producenten van natuurlijke cosmetica. Dit is de gelegenheid om deze ambachtslui te leren kennen en ze te ondersteunen. Maak zeker ook gebruik van de thuislevering die sommige van hen aanbieden!

4. Juwelen uit de streek

De juwelenmakers van Espèces Jewellery laten zich inspireren door onze mooie planeet en de dierenwereld. U vindt vast een gepast cadeautje in het uitgebreide assortiment.

5. Een box voor keukenprinsessen

Restaurant Villa Castelli in Jamioulx maakt van u een chef-kok maison. Kies uit de box carbonara, all’amatriciana, puttanesca of crème van zwarte truffel en laat hem op een adres naar keuze afleveren. In de ‘kookdoos’ vindt u alle kwaliteitsingrediënten die u nodig hebt en het recept dat u moet volgen om tot een zalig gerecht te komen. Naast een leuke Moederdagverrassing biedt deze box uw mama de kans haar eigen kookkunsten te etaleren en meteen enkele geheimen van de Italiaanse keuken te ontrafelen.

De kwaliteitsproducten en het recept van de chef worden samen in een box geleverd.

6. Zelfgeplukte bloemen

Trek eropuit naar een van de ‘bloemenplukweides’ in uw buurt (Barbençon, Thuillies, Tarciennes, Nalinnes enz.). Speur naar de mooiste exemplaren, stel uw eigen boeket samen en betaal door geld te deponeren in het kleine koffertje aan de rand van de weide. U hoeft uw fleurige Moederdagcreatie dan enkel nog aan de deur af te leveren!

Of u kunt uw bloemen laten bezorgen.

Pluk zelf uw boeket en laat het thuisbezorgen

7. Een pakje van papier en poëzie

Corinne vend ses trucs uit Marcinelle bezorgt uw mama een origineel ‘pakje van papier’ samen met een stukje huisgemaakte zeep. Zo gewenst schrijft ze uw persoonlijke boodschap op een klein kaartje bij het geschenk. Alles wordt tijdig verstuurd.

Les ateliers de l’escargot in Walcourt selecteert ‘met veel liefde en aandacht’ speciaal voor uw mama twee poëziebundels. Deze gedichtenboekjes van een ambachtelijke uitgeverij nemen de heldin van de dag even mee op een reis in woord en beeld.

Laat Corinne weten welke persoonlijke boodschap erbij moet.

Creatievelingen kunnen in deze uitzonderlijke tijden natuurlijk ook zelf aan de slag, alleen of met de hulp van de kinderen. Het internet puilt uit van de ideeën voor zelfgemaakte Moederdaggeschenken. Verras haar met een origineel knutselwerkje, een handig huishoudproduct, inventief naaigoed, een zelfontworpen kaartje … geen moeite is te groot voor mama!