Bruyerre, een paradijs voor foodies
Dit familiebedrijf bestaat al 113 jaar. Het biedt meer dan 8.000 producten aan, zowel grondstoffen als uitrusting voor alles wat te maken heeft met koken en bakken in het bijzonder (brood, patisserie, consumptie-ijs enz.). Een heuse grot van Ali Baba voor bakkers in de brede zin, van beroep of voor het plezier.
“Het is hier een speeltuin voor wie van koken houdt“, zegt Justine Collet, adjunct-algemeen-directeur. “Er is een grote verscheidenheid aan producten. Je vindt hier grondstoffen zoals bloem, chocolade, suiker, … maar ook allerhande apparatuur – van een standaardmixer tot een professionele oven, van een decoratief beeldje van Elsa (Disney) tot schoonmaakmiddelen. We bieden ook binnen de gamma’s veel keuze aan, bv. verschillende soorten witte bloem.”
De klant, professioneel of particulier, kan in de 5 Bruyerre-winkels in Wallonië enkele duizenden producten vinden.
Gebak voor elke goesting
In het begin van de eeuw bood het bedrijf koekjes en chocolade aan, maar vandaag wil het vooral bekend staan als een leverancier van kwaliteitsproducten.
Dat bevalt de particulieren heel erg. “Omdat de kookprogramma’s op tv helemaal terug zijn, is er ook een terugkeer naar ‘huisbereid‘. Mensen hebben weer zin om zelf te bakken. Ze zijn op zoek naar degelijk materiaal en kwaliteitsingrediënten. Sommige enthousiastelingen maken fijne patisserie die niet zou misstaan bij de betere banketbakker”, legt Justine uit.
De winkels trekken ook veel gewone klanten aan. “Mixers hebben bv. erg veel succes. Iedereen heeft dit toestel in huis en het wordt zo vaak gebruikt dat het uiteindelijk vaak gewoon op het werkblad blijft liggen. Het kan gebruikt worden voor chocolademousse, bavarois, slagroom, …”
Onderhoudsprofessionals
Bruyerre verzorgt ook zijn professionele klanten goed. Het bedrijf biedt hen heel wat diensten aan.
Wekelijks levert het grondstoffen aan meer dan 1.500 vakmensen.
Het heeft ook een 24/7 pechverhelpingsdienst. “Als een bakker om 2 of 3 uur ‘s morgens een panne heeft, sturen we een team van technici dat het probleem probeert op te lossen. Als dat te ingewikkeld is, geven we materiaal te leen. We willen helpen vermijden dat dergelijke problemen de opening van zijn of haar zaak in het gedrang brengen.”
Het bedrijf wil de professionals ook tal van nieuwigheden laten ontdekken. Het presenteert de culinaire trends van het moment en de nieuwste technologische innovaties.
Het bedrijf organiseert elk jaar evenementen en opleidingen over de nieuwe technieken die de markt ontwikkelt.
Daarnaast helpt het bedrijf professionals bij het opstarten van hun activiteit of bij hun uitbreiding. “Als een klant bij ons komt met een project, bieden wij hem een gepersonaliseerde begeleiding. Minstens twee personen zullen zich over hem ontfermen; een om met hem de uitrusting uit te zoeken die hij nodig heeft voor zijn werkplaats en een om de grondstoffen uit te kiezen volgens zijn recepten, afhankelijk van zijn keuze tussen bv. gist of zuurdesem.”
Een groeiend familiebedrijf uit de streek van Charleroi
Sinds het allerprilste begin heeft Bruyerre ingezet op ontwikkeling. Het bedrijf telt nu 5 winkels in Wallonië. Er werken meer dan 250 personen.
De familietraditie is er nog altijd sterk. Justine Collet, voorbestemd om het bedrijf over te nemen, maakt deel uit van de 5e generatie overnemers. Veel familieleden werken nog steeds in het bedrijf.
De onderneming hecht veel belang aan het milieu. Ze heeft meer dan 1.000 zonnepanelen geïnstalleerd om haar elektriciteitsverbruik te beperken. Ze heeft ook een verticale windturbine geïnstalleerd om energie op te wekken.
Bruyerre wil in de toekomst het aantal winkels in België nog versterken. Het mikt ook op de uitvoer van grondstoffen naar het buitenland.
Contact:
Bruyerre
https://www.bruyerre.be/nl/
+32 (0)71 25 01 35
Rue François-Léon Bruyerre, 34
6041 Gosselies
Gosselies@bruyerre.be