Eén enkele website!

Wilt u meer te weten komen over de strategie? 

Wilt u meer te weten komen over de strategie? 

Wist u dat onze voeding gemiddeld 2.500 kilometer aflegt voordat ze wordt opgegeten?

Lokaal eten helpt deze ecologische impact te verminderen, voorkomt overbodige verpakking en zorgt voor versere producten waarvan we de herkomst en productieomstandigheden kennen. Bovendien bevordert u zo de lokale economie!

Charleroi Métropole bulkt van de producenten die elke dag hard werken om ervoor te zorgen dat onze borden gevuld zijn met het allerbeste fruit en de smakelijkste groenten, kazen en andere zuivelproducten, vlees, verwerkte producten enz. Dus waar wacht u nog op om uzelf en de planeet te verwennen?

De opleidingscentra in Charleroi Métropole bieden talloze cursussen aan die verband houden met de productie, verwerking en consumptie in de voedingssector.

Fruitteelt, tuinbouw, bakkerij, horeca, eetbare wilde planten of bospaddenstoelen, imker worden… Leren kan overdag of ‘s avonds, in duale leertrajecten, via volwassenenonderwijs, op hogeschoolniveau…. Er is vast en zeker een opleiding die bij u past!

Nos derniers articles en relation

  • Agricœur, uw ‘alternatief’ voor gezonde voeding

    Agricœur, uw ‘alternatief’ voor gezonde voeding

  • Ontdek de wijn van het terroir métropolitain

    Ontdek de wijn van het terroir métropolitain

  • Fresho levert je verse bioproducten

    Fresho levert je verse bioproducten